Reparaţii la excavatoare, din economiile făcute prin concedieri

CE Oltenia trebuie să realizeze o serie de reparații la grupurile energetice și la utilajele din carierele miniere. Există o sumă bugetată în acest an de Complexul Oltenia pentru programul de mentenanță, dar nu este suficientă. Asta spune Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei, care a mers vineri, 7 aprilie, la CE Oltenia, pentru a se asigura că acest program se va aplica și că va fi încheiat în toamnă, la data planificată. Vișan a spus că banii necesari pentru reparaţii vor putea fi asiguraţi din economiile pe care compania le face prin concedierea colectivă a celor o mie de salariaţi.

Secretarul de stat Doru Vișan a venit vineri la CE Oltenia într-o vizită de lucru programată. Discuţiile cu şefii din CE Oltenia s-au axat pe  programul de mentenanţă pentru anul 2017, program care trebuie să se deruleze începând cu această lună şi care trebuie încheiat până cel târziu 15 octombrie. Vișan spune că CE Oltenia a prins bani în buget pentru reparaţii în termocentrale și cariere. "S-a analizat programul pe fiecare entitate, pe fiecare sucursală, stabilindu-se bugetarea, lucrările, greutățile care sunt. Deocamdată, ceea ce este clar, s-a făcut o bugetare pe fiecare sucursală, încercăm să ne ţinem de ea. Mai sunt și suplimentar niște necesități. Le vom analiza și vom vedea cum le rezolvăm", a declarat secretarul de stat Doru Vișan.

În ultimii ani, CE Oltenia a redus substanțial sumele pentru reparațiile la utilaje și pentru echipamente de lucru, așa se face că multe dintre acestea sunt uzate. Reducerea sumelor pentru reparații a condus inclusiv la concedieri de personal în rândul prestatorilor de servicii, chiar și la falimentarea unor societăți prestatoare, așa cum s-a întâmplat cu Uzina Mecanică Rovinari (UMR). Vișan a spus că toate grupurile energetice de la cele patru termocentrale au fost prinse în programul de mentenanță și că reparaţiile se vor face eșalonat.

Analiză pentru suplimentarea bugetului cu reparaţiile

Nici sumele alocate în acest an de companie nu sunt suficiente, spune Doru Vișan, care a cerut șefilor din CE Oltenia să facă o nouă analiză pentru a identifica şi alte surse de finanţare. A spus și de unde poate lua CE Oltenia banii necesari pentru reparaţii. "CE Oltenia trebuie să-i dea. Facem o nouă analiză și să vedem de unde putem lua din altă parte ca să acoperim, totuși, lucrările care sunt absolut necesare. Ar putea din economiile pe care le face compania cu plecarea angajaţilor concediaţi colectiv ", a precizat Doru Vișan.

PRIORITĂŢI

Despre stocurile pentru iarna viitoare nu s-a discutat în cadrul şedinţei, a mai spus Vișan, care a explicat că este prematur să fie adus în discuţie acest subiect în condiţiile în care prioritare sunt reparaţiile şi deschiderea fronturilor.

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: