Repetiţia pentru parada de 1 Decembrie, pe placul gorjenilor

Noua locaţie aleasă de autorităţile judeţene pentru desfăşurarea paradei ce va avea loc pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, este una pe placul gorjenilor. Cel puţin asta au declarat oamenii care au venit miercuri la prânz pentru a asista la repetiţiile pe care militarii le-au făcut în preajma Coloanei Infinitului, acolo unde se va desfăşura parada de sâmbătă.

Instituţiile militare ale statului, Armată, Jandarmerie, Poliţie, ISU şi SMURD, au scos în stradă zeci de angajaţi care au defilat la fel cum o vor face sâmbătă.

Pe o vreme rece, cu ploaie şi lapoviţă, militarii au respectat la minut desfăşurătorul zilei de sâmbătă. Circulaţia rutieră a fost închisă la ora 10.00 pe străzile din zona Coloanei, iar o oră mai târziu aici îşi făcea apariţia prefectul Ciprian Florescu. Acesta a trecut în revistă militarii ieşiţi la defilare, iar apoi i-a salutat, după care a început ceremonia propriu-zisă. Consiliul Judeţean a fost reprezentat de preşedintele Cosmin Mihai Popescu şi de vicepreşedintele Ninel Muja, în timp ce din partea primăriei a fost prezent viceprimarul Aurel Popescu. Aceştia s-au pus cu toţii de acord în privinţa locului în care va fi amplasată tribuna de la care se vor adresa gorjenilor sâmbătă, pe parcursul simulării defilării fiind puse la punct toate detaliile.

La paradă va fi prezentă şi fanfara Armonia, care, împreună cu un cor al preoţilor din judeţ, va interpreta Imnul Naţional. Repetiţiile pe această temă au decurs fără probleme, dirijorul fanfarei, Gheorghe Enăştescu, menţionând că, în ciuda experienţei pe care o are, ziua de sâmbătă va fi una emoţionantă. „Sunt 100 de ani de România Mare, e ceva unic. Toţi cei care suntem aici nu vom mai prinde următoarea aniversare la suta de ani! E ceva inedit pentru oraş şi pentru că locaţia este alta decât cea ştiută până acum. De când se făceau manifestările de 23 August nu a mai fost ceva pe aici, dar ălea erau înainte de 1989”, a menţionat acesta.

Locul a fost bine primit şi de gorjenii de pe margine. Chiar dacă şoferii au fost nevoiţi să meargă pe trasee ocolitoare, pentru a ajunge la destinaţiile lor, traficul fiind complet blocat, privitorii de pe trotuare au fost de părere că de acum încolo acest spaţiu ar trebui preferat manifestărilor de acest gen în detrimentul zonei centrale a municipiului.

„Până acum se desfăşurau pe bulevardul Brâncuşi, dar aici suntem pe strada Unirii. Parcă sună şi mai bine pentru un astfel de moment. În plus, aici avem Coloana Infinitului, te simţi altfel în preajma ei. E unul dintre simbolurile naţiunii noastre. Spaţiul este mai larg, e mult mai bine decât în centrul oraşului”, a spus un pensionar.

Galerie foto


Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: