Repornirea unui grup energetic a creat panică la Turceni

Complexul Energetic Oltenia a început procedurile de punere în funcţiune a unui grup energetic oprit în primăvară. Este vorba de grupul nr.3, care a fost până acum în reparaţii. Repornirea grupului a creat un zgomot puternic, locuitorii din zonă temându-se că li se vor sparge geamurile.

Procedurile de punere în funcţiune a grupului energetic nr. 3 de la termocentrala Turceni au fost demarate încă de miercuri noaptea. Repornirea acestuia a provocat un zgomot puternic. Localnicii s-au speriat, crezând că li se vor sparge geamurile de la locuinţe. Pe acest considerent au sesizat inclusiv Garda de Mediu Gorj. „Este un zgomot puternic de la Termo Turceni. Vibrează geamurile. Ne scot din pepeni. Și acum avem această problemă. Este îngrozitor, am sunat și la Garda de Mediu. Noi stăm la un kilometru și jumătate de termocentrală, în oraș, la bloc. Vă daţi seama cât poate să fie de puternic zgomotul?”, a spus Petre Predoiu din Turceni.

Reprezentanţii CE Oltenia spun că așa se întâmplă la fiecare repornire a unui grup care nu a funcţionat o bună perioadă de timp. „Grupul a fost oprit pentru reparaţii planificate. S-a terminat reparaţia și e în pornire. E nevoie de el. O să dureze pornirea”, a declarat Ion Pisc, directorul Termo Rovinari, coordonator al activităţii Termo Turceni.   

Odată cu repornirea grupului energetic nr.3, Termo Turceni va funcţiona cu trei blocuri. Reprezentanţii Gărzii de Mediu le transmit locuitorilor din Turceni că astfel de proceduri sunt efectuate cu respectarea legislaţiei de mediu. „Perioadele de pornire a grupurilor sunt prevăzute prin autorizaţia integrată de mediu ca perioade de funcţionare anormală, cu anumite zgomote, până atinge parametrii tehnici. Nu este o situaţie accidentală, de poluare sau altceva”, a explicat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Vizualizări: 3,852

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: