Sindicalist din CEO, convins să renunţe la grevă

Nicu Bunoiaca, lider sindical la Cariera Lupoaia, a intrat miercuri dimineaţă în greva foamei. A renunţat la protest după numai patru ore petrecute în faţa sediului CE Oltenia, sindicalistul primind garanţii că va avea o întrevedere cu ministrul Energiei, Toma Petcu, la finalul acestei săptămâni. „Am suspendat protestul. Îl voi relua dacă ministrul nu va ţine cont de revendicările mele”, a spus Bunoaica.

Sindicalistul Nicu Bunoaica şi-a pus pancarta de gât cu mesajul „greva foamei” şi s-a postat în faţa sediului CE Oltenia de la primele ore ale dimineţii. Principala revendicare se referă la creşterea salariilor cu câteva sute de lei.

Liderul de sindicat a renunţat repede la protest, după ce ministrul Toma Petcu i-ar fi promis, prin intermediul managerului CE Oltenia, Sorinel Boza, că vor purta o discuţie vineri, 6 octombrie, când va veni la Termocentrala Işalniţa a CE Oltenia, din judeţul Dolj. „Am ajuns în faţa companiei la ora 5 şi am stat până la ora 9. Nu am renunţat la protest, doar l-am întrerupt, pentru că voi avea o întâlnire cu domnul ministru vineri. Vreau un anumit cuantum pentru fiecare salariat, să primească în mod egal, câte 200-300 lei în plus. Să fie înfiinţat un fond de promovare pentru a echilibra lefurile celor cu salarii mici. Pe fiecare meserie există discrepanţele acelea mari. Cei cu salariile mici să-i ducem către medii”, a declarat sindicalistul Nicu Bunoaica.         

Liderul sindical spune că va relua protestul dacă ministrul Toma Petcu nu va avea soluţii pentru revendicările sale. Mai mult, spune că i se vor alătura şi alţi sindicalişti din Federaţia Univers. „Voi intra în greva foamei şi voi avea susţinere şi din partea sindicatului SMEO, şi din partea altor sindicate”, a mai spus Bunoaiaca.

Vizualizări: 1,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: