Reprezintă Gorjul la Olimpiada Internaţională de Lectură

O absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu va reprezenta judeţul Gorj la Olimpiada Internaţională de Lectură, ce se desfăşoară zilele acestea la Constanţa. Este vorba de Elena Dalaban, o tânără din Târgu Jiu, care de-a lungul anilor a reuşit să obţină performanţe importante la diverse competiţii şi concursuri naţionale.

În perioada 2-6 septembrie oraşul Constanţa va fi gazda celei de-a doua ediţii a Olimpiadei Naţionale de Lectură. Competiţia, la care va lua parte şi Elena Dalaban, este structurată pe două probe. Prima probă, cea de dezbatere, va avea loc în data de 3 septembrie, după ce astăzi vor avea loc cursuri. Proba scrisă va avea loc în data de 4 septembrie. „Avem şi noi un reprezentant la această olimpiadă internaţională. Eleva Elena Dalaban, absolventă a Colegiului Naţional „Spiru Haret”, pregătită de profesoara Gretuţa Mihaela Ştefănescu, actualmente Păunescu. Eleva ne reprezintă cu cinste, a fost medaliată a acestei olimpiade. La această competiţie de elită este însoţită de profesorul Daniel Mocioi. Sperăm să se întoarcă cu un rezultat meritoriu. Ea este deja studentă a Universităţii de Vest din Timişoara şi, de asemenea, va fi învăţătoare, a obţinut un post de învăţătoare în judeţul Timiş”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Elena Dalaban a câştigat locul I la această olimpiadă în 2012. Atunci competiţia se intitula Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Româna.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: