Sindicatul „Educaţia” acuză ISJ Gorj că a lăsat şcolile fără directori

Un sindicat din Bîlteni acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj că tergiversează numirea directorilor la liceul din localitate. Unitatea a fost condusă interimar de directorul adjunct până duminică, atunci când au expirat delegările la toţi directorii plini şi adjuncţi ai unităţilor şcolare din judeţ. Conducerea ISJ spune că va clarifica astăzi problema.

Cadrele didactice ale Liceului din Bîteni se vor întâlni astăzi pentru a stabili catedrele, însă nu vor avea cu cine să discute asta pentru că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu a numit persoanele detaşate pe posturile de directori plini şi directori adjuncţi, deşi delegările vechilor conduceri ale unităţilor şcolare au expirat ieri, 31 august. La liceul din Bîlteni situaţia este şi mai complicată decât la celelalte unităţi şcolare din judeţ, asta pentru că fostul director plin, Constantin Diaconescu, a fost destituit din funcţie de către mai-marii ISJ Gorj încă din luna iunie, după ce au fost găsite „nereguli”, aşa cum spune generalul Ion Işfan, în urma unui control făcut de inspectorii şcolari la unitate.

Sindicaliştii din cadrul Sindicatului „Educaţia” Bîlteni acuză conducerea ISJ Gorj că tergiversează numirea noului director plin, pentru a-l repune pe funcţie pe fostul director. „Domnul Işfan de trei ani ne ţine într-o stare de stres cu schimbarea fostului director pe care abia a acceptat-o pe 16 iunie, după mai multe brigăzi care au fost, la care nu s-a luat nicio măsură de neregulile care s-au găsit în şcoală. Şcoala este sub orice critică. Este distrusă, conducerile nu s-au ocupat absolut deloc de ele. Colegii m-au sunat şi m-au întrebat ce facem de luni şi cine este director. Nu se ştie. Noi îl bănuim pe domnul Işfan că tergiversează acest lucru cu numirea unui director plin pentru că doreşte să îl pună din nou pe domnul Constantin Diaconescu, care spune în continuare că el va fi după ce va fi concurs. Trebuia ca până astăzi să fi rezolvat, să ştie omul când vine luni cu cine începe, în ce echipă. Sunt multe lucruri de făcut şi noi nu avem director”, a declarat Mariana Diaconescu, preşedintele Sindicatului „Educaţia” Bîlteni.

Generalul de la ISJ Gorj, Ion Işfan, spun că profesorii de la Liceul din Bîlteni vor afla astăzi cine va conduce unitatea în anul şcolar 2014-2015. „Luni o să fie directorii numiţi acolo”, a fost răspunsul dat de inspectorul general al ISJ Gorj. 

Nu vor un încă un director adjunct

Sindicaliştii din Bîlteni s-au arătat revoltaţi şi de faptul că se doreşte înfiinţarea unui al doilea post de director adjunct. Aceştia spun că nu sunt bani pentru a pune un alt director adjunct. „Noi am avut un director plin, unul adjunct. Ca acum să auzim de la domnul primar că mai doreşte să pună un director adjunct, al doilea, o doamnă care este soţia unui poliţist, Lăzăroiu Simona, care este profesor de biologie, de un an la noi în liceu şi care nu are nici gradul II. Pentru ce motiv vrea să pună al doilea director şi în speţă pe dânsa. E ilegal. De ce să mai plătim un director în plus? Şi aşa nu avem bani”, a mai spus Mariana Diaconescu. 

Conducerea inspectoratului spune că ia în calcul numirea unui alt doilea director, asta după ce a primit solicitări din partea primarului din Bîlteni, dar şi din partea directorului adjunct. „Ne gândim să luăm şi al doilea post de adjunct. Ne-a cerut şi domnul Mărculescu, ne-a spus şi primarul că au nevoie de un al doilea ajutor”, a precizat Ion Işfan.

Şeful învăţământului gorjean a mai spus că în proporţie de 95% unităţile şcolare din judeţ vor fi conduse tot de vechile conduceri.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: