Reproşuri aduse lui Işfan din cauza incidentelor din şcoli

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a fost certat de către prefect din cauza incidentelor petrecute în şcoli în ultima perioadă. Acesta a trebuit să vină cu explicaţii după ce unii dintre elevi s-au bătut, un altul a cerut taxă de protecţie, iar o profesoară a plecat de la ore, un copil fiind grav accidentat în drum spre casă. Prefectul a cerut ca începând cu această săptămână câte un agent de poliţie să fie prezent la toate orele de dirigenţie de la liceu.

Incidentele din ultima perioadă în care au fost implicaţi elevi gorjeni au fost puse de către autorităţile judeţului în cârca inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Ion Işfan a fost certat de către prefectul Claudiu Teodorescu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, pe motivul că există probleme mari în ceea ce priveşte siguranţa elevilor. „Am impresia că în ultima perioadă se întâmplă din ce în ce mai multe incidente la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, iar asta ţine de dumneavoastră. Ba elevii se iau la bătaie, ba alţii cer taxe de protecţie, ba profesorii pleacă de la ore şi se întâmplă diferite accidente. Vreau să se insiste pe tema siguranţei în şcoli. Diriginţii trebuie să-şi facă orele de dirigenţie aşa cum trebuie şi să poarte discuţii cu elevii”, s-a revoltat Claudiu Teodorescu.

Inspectorul general al ISJ Gorj a fost nevoit să vină cu explicaţii. „În cazul elevului bătut ancheta penală este în desfăşurare şi noi nu putem face prea mult. Elevul de Grupul Şcolar „Henri Coandă”, cel care cerea taxă de protecţie, a mai avut media scăzută la purtare. În ceea ce îi priveşte pe elevii, aceştia au fost eliminaţi din şcoală pe o perioadă de cinci zile şi probabil vor avea media scăzută la purtare. Într-adevăr, profesoara de limba română de la Roşia de Amaradia a dat drumul elevilor mai devreme, iar elevul a fost grav accidentat la câţiva metri de casă. Am trimis o echipă acolo şi urmează să decidem ce măsuri se vor lua cu profesoara respectivă. Alte probleme nu avem, toate unităţile şcolare au orar de funcţionare, iar orele se fac. De asemenea, le-am spus directorilor să dea drumul la căldură atunci când este foarte frig”, a declarat Işfan.

Poliţişti la orele de dirigenţie

Prefectul Teodorescu a cerut inspectorului general şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie ca la orele de dirigenţie de la liceu să fie prezent câte un agent de poliţie începând cu această săptămână. „La orele de dirigenţie de la liceu să participe câte un agent de poliţie şi să spună tânărului ce nu are voie să facă”, a spus Claudiu Teodorescu. Inspectorul general al ISJ Gorj a încercat să intervină din nou cu explicaţii. „S-au mai luat măsuri de acest gen şi până acum. Au mai participat poliţişti la orele de dirigenţie”, a precizat Işfan. Prefectul l-a întrerupt şi de data aceasta. „Dacă luaţi astfel de măsuri până acum, nu aveaţi atâtea incidente”, i-a reproşat Teodorescu. Acesta a dirijat sarcini precise şi şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, fără să lase loc la alte discuţii. „În cursul zilei de miercuri să centralizaţi orele de dirigenţie în special de la licee. Să nu mi se spună că nu este personal suficient. Dacă va fi nevoie să vă suplimentaţi efectivele cu cei de la jandarmi”, a menţionat Teodorescu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: