Lăsat liber după o ţeapă de 6000 de lei dată prin SMS

Un individ din Prahova pe care poliţiştii gorjeni l-au reţinut după o lungă anchetă a fost lăsat în libertate de către magistraţii gorjeni într-un caz în care acesta a păcălit o femeie din Târgu Jiu. Naivă, aceasta a răspuns unui SMS prin care era informată că a câştigat 20.000 de euro, gorjeanca ajungând, în cele din urmă, să piardă 6000 de lei plătiţi drept "taxe" sau "comisioane de confidenţialitate".

Andrei Neacşu a fost depistat în cele din urmă de poliţiştii gorjeni şi reţinut, fiind băgat, pentru o noapte în spatele gratiilor, magistraţii dispunând anchetarea lui în stare de libertate. Prahoveanul de 23 de ani are interdicţie doar de a nu părăsi ţara, el fiind acuzat de înşelăciune.

SMS-ul câştigător a fost primit în luna noiembrie a anului trecut, la început gorjeanca fiind convinsă că a dat norocul peste ea. Discuţiile pe care le-a avut apoi la telefon cu cel care a păcălit-o, dar şi cu alţi amici de-ai acestuia, au convins-o pe femeia slabă de înger că întreg concursul la care participă este cât se poate de "serios", după cum mărturiseşte aceasta. "Tentaţia a fost extrem de mare, dumnealui mi-a spus că am câştigat banii şi că ar trebui să le trimit, la început, 9 milioane de lei vechi drept comision, care era cam 1% din ce urma să-mi revină mie după ce intram în posesia premiului. Vă daţi seama că tentaţia era mare, aşa că am mers acasă şi am discutat cu băiatul meu, după care am mers la bancă şi am depus banii. Mi s-a dat un nume care îmi era necunoscut şi care părea destul de firesc. Am trimis banii la Ploieşti că m-au convins că acolo era reprezentantul de la firma care dădea premiul şi am făcut aşa cum mi-au cerut", spune victima.

Le-a virat 60 de milioane de lei vechi

De ruşinea pe care a păţit-o, femeia, Maria B., nu vrea să-i fie dezvăluită identitatea, dar a acceptat să povestească prin ceea ce a trecut în speranţa că numărul celor păcăliţi va fi cât mai mic. Gorjeanca spune că a fost "făcută din vorbe", "vrăjelile" auzite la telefon convingând-o că "totul e pe bune şi serios". Atunci când depunea banii la bancă, femeia stătea în telefon şi câte un sfert de oră cu cei care o păcăleau, aceştia spunându-i că, astfel, va primi un premiu de confidenţialitate de 4.000 de euro. Şi, pentru că ţeapa nu era suficientă, gorjeanca a ajuns să facă mai multe drumuri la bancă, atunci când a mers la Poliţie pentru a depune plângerea calculând destul de greu cât de mult fusese păcălită.

Declaraţie

"Am ajuns la 60 de milioane de lei, că mi-e şi ruşine să spun la cum m-au păcălit. Mi-au spus să depun încă 12 milioane, apoi încă 20 şi încă 20 de milioane. De câte ori spuneam că mă opresc îmi ziceau că îmi pun la dispoziţie un număr de telefon la care să sun şi să îmi retrag banii fără nicio problemă. Ei îmi spuneau că trebuie să joc, mă puneau să aştept pe fir şi îmi ziceau să nu renunţ la un aşa premiu"

PĂGUBITA

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: