Restructurări de posturi la Direcţia de Sănătate Publică

Direcţia de Sănătate Publică Gorj va intra într-un proces de reorganizare. Acesta va presupune restructurări de posturi şi înfiinţarea unor servicii medicale ce vor fi subordonate autorităţilor locale. Odată cu descentralizarea instituţiei se va amenaja un nou sediu în fosta centrală termică a Spitalului Judeţean, clădire cedată de către primărie încă din luna aprilie. Conducerea DSP spune că, în prezent, această intenţie nu poate fi materializată din cauza lipsei de fonduri, pentru modernizarea spaţiului fiind nevoie de aproximativ 40 de miliarde de lei vechi.

În urmă cu câteva zile Marius Boeriu a fost prezent la o întâlnire organizată de către Ministerul Sănătăţii unde s-a pus problema reorganizării Direcţiilor de Sănătate Publică, proces care se va realiza cel mai probabil la toamnă. Încă de pe acum, la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj se aşteaptă restructurări de posturi, directorul instituţiei precizând că noul sediu va fi amenajat în funcţie de numărul de angajaţi care îşi vor păstra locurile de muncă. “Direcţia de Sănătate Publică Gorj se va reorganiza. Vor fi restructurări de posturi şi vor fi înfiinţate servicii medicale. Acestea se vor afla în subordinea autorităţilor publice locale. <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Târgu Jiu, credem că Direcţia de Sănătate Publică sau serviciile nou înfiinţate vor fi preluate de către Consiliul Judeţean întrucât acesta administrează şi unităţile sanitare cu paturi. Cel mai probabil, noul sediu va fi modernizat abia la toamnă după restructurare şi descentralizare, pentru că una este să amenajezi un spaţiu pentru 17-20 de angajaţi şi altceva este pentru 70 de angajaţi”, a mai precizat Marius Boeriu.     

Un nou sediu

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj intenţionează să-şi amenajeze un nou sediu în fosta centrală termică a Spitalului Judeţean. Clădirea a fost cedată gratuit de către Primăria Târgu Jiu încă din luna aprilie. Deşi ar avea nevoie urgent de acest spaţiu, conducerea DSP Gorj spune că nu există fonduri pentru modernizarea acestuia. “Avem nevoie de un spaţiu propriu întrucât funcţionăm cu 70 de angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în trei locaţii diferite: în incinta Spitalului Judeţean, în incinta Centrului de Transfuzii şi într-o clădire din apropierea Serviciului de Ambulanţă. Am solicitat fosta centrală termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă tocmai pentru a amenaja aici toate birourilor. În momentul de faţă, nu avem bani pentru această investiţie. Amenajarea noului sediu ar costa aproximativ 40 de miliarde de lei vechi şi nu avem banii necesari, Ministerul Sănătăţii nealocându-ne nici un fel de fonduri”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: