Reţeaua de alimentare din Alimpeşti, „piscina“ primăriţei

Primăriţa din Alimpeşti dezinfectează apa ce ajunge la robinetele oamenilor aşa cum se menţine apa curată într-o piscină. Elena Mosor a declarat că la Alimpeşti clorinarea apei din reţea se face „cu picătura“. Pe scurt, în rezervorul cu apă se toarnă o cantitate de clor. Oamenii sunt în pericol să consume apă care nu este potabilă.

Subiectul proprietăţilor apei din comună a fost abordat într-o şedinţă de Consiliu Local de la finalul anului 2012. Atunci, primăriţa a fost întrebată de consilierul Leonida Belgher dacă apa este potabilă. Potrivit procesului verbal, aceasta a răspuns: apa este potabilă, dar nu există energie electrică pentru instalaţia de clorinare!

Pun clor după ochi

Contactată telefonic, primarul Elena Mosor a spus că problema este reprezentată de faptul că nu există un dozator care să pună cantităţile optime de clor în apă, deoarece acesta trebuie racordat la energie electrică. Drept urmare, modul de clorinare al apei de face de câţiva ani într-un mod rudimentar, cu picătura. „La rezervor avem reţea de înaltă tensiune şi nu ne putem racorda cu acest dozator. Am făcut un proiect şi l-am depus la Minister şi avem nevoie de un miliard pentru achiziţionarea unui transformator. Acum facem o clorinare prin picătură, din rezervoare. Nu ştiu foarte bine cum se face pentru că se ocupă Victor Drăgulescu (n.red- viceprimarul Alimpeşti). Se pune o anumită cantitate în apă. Nu ştiu să vă spun cantităţile“, a declarat primăriţa.

Mai mult, primăria recunoaşte că această clorinare nu se face cum trebuie şi spune că a anunţat sătenii că ar fi probleme cu apa. „Dacă este presiune la apă, iese pe preaplin şi clorul nu ajunge în apă. Folosim şi cantităţi mai mari de clor în acest fel şi noi avem un preţ de 1, 1 lei pe mc. Nu poţi controla foarte bine, de aceea noi am trimis vorbă oamenilor că ar putea apărea probleme şi trebuie să fiarbă apa. Apa este potabilă pentru că noi am avut rezultate foarte bune la analizele probelor de apă“, a mai spus Mosor.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: