Cum să prepari acasă slănină în zeamă de varză

În anumite zone ale țării un mod de a pregăti slănina este maturarea acesteia în zeamă de varză. Rezultatul este unul spectaculos iar rețeta este destul de simplă și se poate pregăti ușor acasă.

Pentru a pregăti această slănină în zeamă de varză este nevoie însă de un anumit tip de slănină, mai moale, de pe burta porcului.

Ingrediente:

1,2 kg șuncă de pe burta porcului

3-4 litri de zeamă de varză

3 foi de dafin

o linguriță de piper negru boabe

3-4 căței de usturoi

o linguriță de sare

2-3 linguri de boia dulce

Mod de preparare:

Puneți șunca într-o oală, adaugați zeama de varză, foile de dafin și piperul boabe. Dacă nu aveți la îndemână zeamă de varza murată, o puteți fierbe în apa cu sare. La 2 l de apă, adaugați o lingură cu vârf de sare grunjoasă. Fierbeți șunca până când intră furculița ușor în ea, nu mai mult.

În funcție de grosimea cărnii, poate dura între 25 și 40 de minute. Scoateți-o apoi pe un fund de lemn să se scurgă și să se răcească.

Între timp pisați usturoiul și amestecați-l cu sarea. Ungeți bucățile de șuncă cu acest amestec și lăsați-le să se odihnească timp de 30 de minute. Apoi îndepărtați usturoiul și presarăți boia dulce. Cu un bețișor de frigărui găuriți șuncă fiartă în zeamă de varză și apoi bagați ața de bucătărie. Legați șunca și apoi mai faceți un nod mai sus pentru a o putea agăța. Atârnați șunca la rece și lăsați-o la uscat o noapte. Apoi o puteți păstra câteva zile la frigider sau o puteți și congela.

Vizualizări: 2,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: