Reţetă simplă de ouă umplute cu peşte

Nelipsite dintre aperitivele de pe o masă festivă, ouăle umplute se pot prepara şi cu peşte. Reţeta este una extrem de simplă şi nu vă va lua mult timp pentru a o pregăti.

În mai puţin de 30 de minute puteţi face această reţetă de ouă umplute cu pastă de pește, putând alege ton sau chiar sardine.

Ingrediente:

    10 ouă de mărime medie (~50-55 gr/bucată, cântărite cu tot cu coajă)

    o conservă (mică) de pește

    1 linguriță cu vârf (25 de grame) de muștar

    2 fire de ceapă verde

    40-50 ml. de suc de lămâie

    60 de grame de maioneză

    sare și piper alb după gust

Opțional se pot folosi și altele, cum ar fi un pic ardei iute verde, tocat foarte fin, măsline verzi tocate, 1 lingură de capere tocate fin, etc.

Mod de preparare: Ouăle folosite trebuie să fie fierte până au gălbenușul tare. În momentul în care începe să fiarbă apa în care aţi pus ouăle adăugaţi şi o linguriță cu vârf de sare pentru că ouăle se vor curăța mai ușor. Se scot ouăle, cu o sită, din apa fierbinte şi se transferă în apă rece. Coaja se va contracta iar ouăle, după ce se răcesc, le decojesc mai ușor.

Se taie ouăle pe lungime iar gălbenușul se scoate cu o linguriță. Jumătățile de ou scobite se pun pe un platou şi sunt gata de umplut.

Deasupra unui castron se pune o sită, în care se pune conținutul conservei de pește. Ceapa verde, bine spălată şi curățată de eventualele foi uscate se toacă, separat partea albă de cea verde.

Partea albă se foloseşte pentru umplutură iar cea verde pentru decor.

Cu blenderul de mână pasaţi gălbenușurile fierte şi adăugaţi peştele scurs bine de lichid și partea albă a cepei verzi, muștarul și o lingură de maioneză. Obţineţi o pastă semi-omogenă pe care o asezonaţi cu sare, piper alb și zeamă de lămâie.

Cu o linguriță umpleţi apoi jumătățile de ouă golite de gălbenuș cu compoziția preparată şi apoi daţi ouăle umplute cu pastă de pește la frigider, pentru măcar 1-2 ore, înainte de servire.

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: