Cum poți împături rapid șervețelele pentru masa de Crăciun

Pentru a avea o masă de Crăciun specială şi pentru a-i impresiona pe musafiri aveţi nevoie de câteva tehnici de împăturire a șervețelelor festive. Felul în care pot fi împachetate șervețelele poate schimba aspectul mesei de sărbători.

 Pentru o impresie de neuitat cu decorațiunile pentru masă trebuie să ştiţi o tehnică de împăturire a șervețelelor de masă

Aranjarea șervețelelor pentru masa de Crăciun se poate face într-un mod specific sezonului, sub forma unui brăduț. Cele mai bune tipuri de șervețele pentru acest model sunt cele din hârtie pentru că sunt deja împăturite într-un pătrat cu mai multe straturi. Întoarce cele 4 colțuri suprapunându-le, astfel încât să rezulte un spic, acestea devenind ulterior crengile brăduțului. Pentru a reda cât mai autentic aspectul unui brăduț în miniatură, ai nevoie de șervețele de culoare verde.

Dacă vrei ca la masa de Crăciun să aranjezi tacâmurile într-un mod aparte, poți face acest lucru cu ajutorul șervețelelor împăturite stil plic. Primul pas este împăturirea într-un pătrat, apoi sunt desfăcute și lăsate în jos trei straturi. În această formă se întoarce șervețelul invers, cu partea intactă în sus, și se îndoaie colțurile cu pliuri. În plic pot fi introduse tacâmurile și poți adăuga pentru efect o crenguță mică de brad.

Una dintre metodele potrivite unei mese festive elegante și rafinate este împăturirea şervețelelor în formă de papion. Este una dintre metodele cele mai ușoare și speciale de a împături servețele din bumbac. Ideea este simplă, trebuie să împăturești șervețelul astfel încât să creezi un mic dreptunghi, cu toate tivurile / cusăturile în interior. După aceea, pliază șervetelul la mijloc și fixează-l cu un inel special, cu o fundă sau cu o bucată mică de panglică.

O idee şi mai simplă și uşor de realizat, ideală atunci când nu mai ai timp de modele mai complicate, este cea a ruloului. Trebuie doar să împăturești șervețelele rulou, iar la mijloc să le prinzi cu un elastic sau o bucată de fundă. Dacă șervețele sunt simple, poți adăugă orice element decorativ specific sărbătorile de iarnă: crenguță de brad, vâsc, scorțișoară sau o floare.

Galerie foto



Vizualizări: 1,457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: