Reţinut 24 de ore după ce a tras cu arma în discotecă

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au emis ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore împotriva unui bărbat de 32 de ani, din judeţul Dolj, suspectat de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, fapte comise în incinta unei discoteci din comuna Turburea.

În dimineaţa zilei de 15 aprilie a.c., orele 05:08, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 de către administratorul unei discoteci, despre faptul că la terminarea programului, după plecarea consumatorilor, în incinta localului a intrat un tânăr care a tras cu o armă neletală, mai multe focuri în aer.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul Poliţiei Oraşului Târgu-Cărbuneşti şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Turburea.

Deşi tânărul care făcuse uz de armă, fără drept, fugise de la faţa locului, urmare a investigaţiilor efectuate în colaborare cu poliţişti ai Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – I.P.J. Gorj, acesta a fost identificat ca fiind A.M., de 32 ani, din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că suspectul A.M., autorizat să deţină armă neletală de autoapărare, a avut un conflict spontan, în afara localului, cu P.V.C., de 35 ani, din comuna Bărbăteşti, judeţul Gorj. Acest conflict a degenerat într-o altercaţie fizică. La un moment dat, suspectul A.M. şi-a luat arma nelatală cu bile din cauciuc şi a intrat în discotecă, după persoana cu care a avut acea altercaţie. Aici, suspectul A.M. a  făcut uz de armă, fără drept, trăgând două focuri în plan vertical.

În data de 16 aprilie, având în vedere probatoriul administrat în această cauză, poliţiştii au emis pe numele lui A.M., ordonanţă de reţinere pe timp de 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Poliţiştii l-au introdus pe suspect în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 17 aprilie, să îl prezinte cu propunere arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: