Reţinuţi după percheziţiile de la „păcănele”

Opt persoane au fost reținute miercuri în urma perchezițiilor efectuate de polițiști în sălile de jocuri de noroc din București și alte 29 de județe printre care și Gorj.

Potrivit anchetatorilor, în urma percheziţiilor au fost ridicaţi 492.136 de lei, 101.695 de euro, 500 de USD, 2.180 de dolari canadieni, 120 de lire sterline, 596.000 de forinţi şi 320 de kuna croaţi, un lingou din aur de un kilogram, un alt lingou tot din aur de 50 de grame, 75 de monede din aur, 21 de monede din argint şi cinci insigne din aur. Totodată, în timpul perchezițiilor au fost descoperite 15 spaţii în care se exploatau jocuri de noroc fără licenţă. Miercuri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale au făcut 313 percheziţii, la sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile sau la reşedinţele persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor, Gorjul fiind și el în vizorul polițiștilor.
Inspectoratul Județean de Poliție nu a putut oferi joi informații dacă vreunul din cei reținuți sunt din județul Gorj. Potrivit anchetatorilor, în 2013 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului de stat prin neînregistrarea în evidenţele contabile a tuturor veniturilor obţinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc în săli deschise în Bucureşti şi cele 29 de judeţe în care au avut loc pecheziții.

Vizualizări: 1,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: