Reţinuţi pentru că au furat sute de litri de gazolină

În după-amiaza zilei de 15 aprilie 2010, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Tg-Cărbuneşti  au instituit un filtru de circulaţie de DJ 675 C Ţicleni –Tg-Cărbuneşti, ocazie cu care au identificat în trafic pe M.F.C., de 36 ani, din comuna Bengeşti Ciocadia, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism în care transporta cantitatea de aproximativ 500 litri produs petrolier în bidoane din plastic.

Conducătorul auto nu a putut  justifica provenienţa produsului petrolier transportat, declarând că l-a achiziţionat în schimbul sumei de 250 lei, de la I.M., de  29 ani, din Tg-Cărbuneşti, sat Creţeşti.

Valoarea produsului transportat a fost estimată la suma de 1.000 lei.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat de produs petrolier şi tăinuire.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, s-a stabilit faptul că produsul petrolier era sustras de la o sondă petrolieră de pe raza oraşului Tg. Cărbuneşti. A fost începută urmărirea penală faţă de I.M., de 29 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar faţă de M.F.C., de 36 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

La locuinţele celor 2 suspecţi au fost efectuate percheziţii domiciliare, fiind descoperită cantitatea de 340 litri produs petrolier (ţiţei), în gospodăria lui I.M.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 ore pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Gorj, urmând ca în cursul zilei de azi, 16 aprilie a.c., să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbuneşti cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările vor continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.

Biroul de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 70

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: