Elena Guţu, o maestră a dansului modern

Elena Guţu este una dintre cele mai cunoscute profesoare de gimnastică ritmică şi dans modern din Târgu Jiu spre care copiii se întorc mereu cu recunoştinţă pentru viaţa sănătoasă pe care o au. Chiar dacă a avut parte numai de competiţii reuşite, Elena Guţu are şi regrete legate de profesia sa. În ultima perioadă, participările la diverse concursuri sunt tot mai puţine din lipsa fondurilor.

Elena Guţu face sport încă din anii copilăriei astfel că în 1977 devine profesoară de educaţie fizică după ce termină Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, specializarea gimnastică ritmică şi handbal. „În toamnă fac 33 de ani de activitate dintre care 24 la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Legăturile mele cu sportul sunt mult mai vechi practicând timp de trei ani handbalul de performanţă în timpul liceului pe postul de portar la Şcoala Sportivă Târgu Jiu”, a declarat Elena Guţu.

A participat ani la rând alături de copii la competiţii sportive internaţionale, naţionale, interjudeţene, judeţene şi locale. A avut spectacole cu formaţii de gimnastică, majorete, balet, dans modern şi dans stilizat şi nu a fost eveniment de la care să se întoarcă cu mâna goală. „Între 2005 şi 2009 am avut patru locuri I la fazele naţionale, 31 de locuri I la fazele naţionale, 10 locuri II la fazele naţionale, trofee şi premii speciale”, a mărturisit Elena Guţu.

Recomandă mişcarea

În prezent, Elena Guţu îşi aduce aminte cu plăcere de toate momentele bune sau mai puţin bune de care a avut parte şi în acelaşi timp se simte mândră că a reuşit să facă din copii nişte oameni de bine. „Îmi aduc aminte că am participat cu un grup coregrafic susţinând în 2006 pe Alexandra Bădoi, eleva mea,  la Eurovision. O altă fată, Petronela Ciora, s-a calificat la preselecţia „Dansez pentru tine”, la Craiova, şi a dansat pentru surioara ei care acum o lună a şi murit. Am avut fete care au ajuns bine şi asta mă bucură”, a precizat Elena Guţu.

Chiar dacă are 57 de ani, doamna mai găseşte încă putere să îi ajute şi pe adulţi să scape de kilogramele în plus, ţinând ore de gimnastică aerobică de trei ori pe săptămână. Le spune tuturor acelaşi lucru „să faci gimnastică, mişcarea contează cel mai mult pentru a avea un organism sănătos. Mişcarea este mai sănătoasă decât orice cură de slăbire”, ea însăşi fiind un exemplu viu pe care îl oferă fiecărui copil. „Am fost întotdeauna pentru mişcare, eu de la 6 ani am făcut balet, după aia handbal şi asta recomand tuturor părinţilor. Să le impună copiilor lor mişcarea de mici pentru a creşte cu un organism puternic”, mărturiseşte Elena Guţu.

În prezent, Elena Guţu se pregăteşte pentru o nouă competiţie sportivă la Târgu Jiu ce va avea loc luna viitoare şi la care va participa cu formaţiile de dans de la cercul de gimnastică şi dans. „Luna viitoare are loc la Târgu Jiu cea de-a III-a ediţie a Festivalului Naţional de Gimnastică Aerobică şi Dans Modern. O să fie participanţi din Alba Iulia, Oradea, Craiova, Slatina, Severin, Caracal”, a precizat Elena Guţu.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: