Revelația Ligii Florilor nu s-a făcut de râs în fața campioanei României!

CSM Târgu Jiu a jucat finala Cupei României iar gorjencele nu s-au făcut de râs în fața campioanei. Chiar dacă au pierdut meciul, jucătoarele de la Târgu Jiu au dat o replică remarcabilă celei mai bune echipe a momentului.

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin jucând în finala de la Bistrița contra revelației acestui sezon, așa cum au numit-o specialiștii din handbal, mai ales după replica peste așteptări dată de CSM Târgu Jiu campioanei.

După un meci destul de disputat, CSM București a învins-o pe revelația „Ligii Florilor”, cu scorul de 31-25, și a cucerit Cupa României la handbal feminin. Și chiar dacă CSM București a fost echipa câștigătoare, presa centrală a avut cuvinte de laudă la adresa învinsei. „Sala „Unirea” din Bistrița a găzduit o finală a contrastelor. CSM București, campioana și cea mai bogată formație din „Liga Florilor”, înfrunta o formație aflată la primul sezon pe prima scenă, cu un lot tânăr, dar inimos.

Gorjencele pregătite de Liviu Andrieş își depășiseră deja condiția, o victorie surprinzătoare în semifinale, în fața gazdelor de la Bistrița, scor 29-27. Efortul depus sâmbătă a lăsat urme.

Epuizate, cu două ore de odihnă mai puțin decât „tigroaicele” și fără soluții pe bancă, n-au reușit să țină ritmul până în secvențele finale. Dar desfășurarea finalei a fost palpitantă! Neagu și compania au tratat cu lejeritate primele atacuri, dar și-au intrat treptat în ritm. După un sfert de oră, tabela arăta un 9-4 convingător. A fost primul moment de cotitură al partidei.

Liviu Andrieș a cerut time-out. Le-a amintit elevelor lui planul inițial, a urmat un strigăt de încurajare și o desfășurare a ostilităților imposibil de anticipat. „Tigroaicele” nu au marcat timp de 10 minute, bulgăroaica Egakerina Dzhukeva făcând adevărate minuni în situații de 1 vs 1 cu Omoregie sau cu Arntzen, iar la pauză s-a intrat cu un avantaj minim al campioanelor, scor 14-13.

Outsiderele au rezistat în inferioritate numerică și au izbutit egalarea la prima acțiune de la reluare. Din acel punct, echilibrul s-a rupt complet. CSM București a călcat accelerația, defensiva a devenit mai arțăgoasă. Neagu și Dembele n-au putut fi oprite, deschizând drumul spre al doilea trofeu al sezonului, după titlul cucerit fără eșec”, se arată în cronica meciului oferită de gsp.ro.

După un sezon extraordinar în Liga Florilor și altul și mai bun în cupă, CSM Târgu Jiu rămâne revelația handbalului feminin iar acest lucru îi obligă pe conducătorii echipei să mențină sus ștacheta și sezonul viitor când CSM Târgu Jiu va merge în Europa.

Galerie foto




Vizualizări: 496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: