Revoltă la DGASPC Gorj. Reţineri din salarii timp de trei ani

Revoltă printre angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj după ce Curtea de Apel Craiova dă soluţii după ureche. Reprezentanții Sindicatului Funcţionarilor Publici din cadrul DGASPC Gorj spun că cei 980 de angajaţi care au acţionat în instanţă direcția pentru încadrări în muncă sunt discriminaţi prin faptul că unii câștigă și alții pierd în condițiile aceleiaşi spețe, aceeași categorie de personal și aceeași muncă. Partea proastă este că cei care au pierdut au de înapoiat sute de lei din salariu timp de trei ani. Conducerea DGASPC Gorj spune că va pune în aplicare prevederile legale.

Sindicatul Funcționarilor Publici din cadrul DGASPC Gorj a trimis ieri o scrisoare deschisă autorităților locale și nu numai prin care semnalează câteva nereguli făcute de instanța de judecată de la Craiova. După un an și jumătate de procese, Curtea de Apel Craiova decide soluții paradoxale, spun sindicaliștii. ”La ora actuală, datorită salarizării propuse de actele normative în vigoare s-a ajuns ca la finele unui an și jumătate de procese, paradoxal, Curtea de Apel Craiova, ultima instanță în căile de atac ordinare, pe aceeași speță, la aceeași categorie de personal, în același loc de muncă, unii salariați să câștige iar alți salariați să piardă drepturile salariale, producând indignare și nemulțumire”, a declarat Sorin Torop, președintele sindicatului. Așadar, în urma acestor decizii  s-a creat o situație absolut paradoxală, în care doi salariați care fac aceeași muncă și îndeplinesc aceleași condiții, să primească salarii diferite adică unul sa primească 1.500 lei, iar altul 750 de lei.

Obligați să restituie banii

Cei care au pierdut în fața instanței de judecată vor trebui să restituie sumele de bani primite în plus la salariu în tot acest interval de timp. ”Mai mult, celor care au pierdut procesele urmează să li se rețină bani din salarii timp de 3 ani, în cuantum de 200-400 lei/lună. Credeți că cel care va rămâne cu 350 de lei/lună va mai veni la

serviciu sau va mai fi motivat în dezvoltarea unei cariere profesionale- Eu îmi dau demisia din funcția de președinte a sindicatului dacă se întâmplă asta”, a declarat liderul de sindicat.

Amenință cu colaps

Indignați peste măsură, sindicaliștii amenință cu plecarea în masă a salariaților, lucru care ar aduce sfârșitul direcției de protecție socială. ”În concluzie, sistemul de asistență socială deservit de către DGASPC Gorj riscă să intre în colaps, prin plecarea masivă a salariaților, dacă se va trece la reținerea sumelor. Având în vedere că legile actuale permit angajarea unui salariat la 7 plecați, credeți că 20 de asistente medicale pot face munca a 140 de asistente medicale”, a adăugat Sorin Torop.

RĂSPUNS

Conducerea unității nu se pripește în afirmații dar spune că va respecta prevederile legale și va purta o discuție cu sindicatele după aprobarea bugetului. ”În acest moment, noi vom proceda conform prevederilor legale dar având în vedere că cea mai mare parte a proceselor se află încă pe rol mai sunt mulți pași de făcut. Situația nu e ușoară, le vom analiza cerințele din punct de vedere al legalității după aprobarea bugetului”, a declarat Ninela Gruia, director temporar la DGASPC Gorj.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: