Rezultatul anchetei la Cariera Roşiuţa – zece vinovaţi, un singur pedepsit

Complexul Energetic Oltenia a comunicat primele concluzii ale anchetei de la Cariera Roşiuţa, începută în urma scandalului cu minerul pontat pentru activitatea de proxenetism. Iniţial, conducerea raportase că au fost identificate 12 persoane care sunt cercetate disciplinar, şase dintre ele riscând desfacerea contractului de muncă. În lista publicată de companie sunt zece persoane, dar doar în cazul uneia s-a dispus concedierea. În final, din cele zece persoane mai sunt doar patru angajaţi asupra cărora se continuă cercetarea.

În comunicatul de presă, compania spune că ancheta s-a făcut pentru perioada 2011–2014. Conducerea CE Oltenia  a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a următorilor salariaţi: Ghica Ion – sef Unitate Minieră de Carieră Roşiuţa, Mihai Caragea– inginer şef mecanic UMC Roşiuţa, Nicolae Stelescu – sef Birou Evidenţă Gestiuni Patrimoniu UMC Roşiuţa, Cojocaru Constantin – conducător formaţie de lucru UMC Roşiuţa, Nicolae Raicu – conducător formaţie de lucru UMC Roşiuţa, Eleodor Ion Haiducescu – conducător formaţie de lucru UMC Roşiuţa, Răzvan Remus Ardeiu – adjunct sef Secţie Mecanică UMC Roşiuţa, Popescu Emil Claudiu – sef Secţie Mecanică UMC Roşiuţa, Arbănaş Mihaela Florentina – economist Compartiment Resurse Umane  UMC Roşiuţa şi Gheorghescu Florentin Nicu –conducător formaţie de lucru UMC Lupoaia şi fost director al unităţii. Ieri, conducerea societăţii a aprobat o serie de măsuri propuse de  comisia de cercetare disciplinară prealabilă.

Cojocaru: Sper că adevărul va ieşi la iveală

Singurul care plăteşte pentru ceea ce s-a întâmplat la Roşiuţa ani de zile este un maistru, Constantin Cojocaru, el fiind concediat. Bejinaru era în subordinea lui Cojocaru. Comisia de anchetă a CE Oltenia a depistat că acesta l-a pontat pe Benoni Bejinaru, deşi ştia că nu este la serviciu. Chiar dacă se vehiculează că lui Cojocaru i s-a cerut să-l ponteze pe Bejinaru, maistrul refuză să comenteze. El spune că speră că va ieşi adevărul la iveală. „Nu ştiu, ieri nu mi s-a spus nimic. Poate astăzi mi se va aduce la cunoştinţă. Nu ştiu ce activităţi avea acest Bejinaru. La început a fost prezent, iar apoi l-am pontat pentru că mi-a spus că e la Aprovizionare. Am dat şi declaraţii. Sper să iasă adevărul la iveală“, a declarat maistrul Constantin Cojocaru.

Mihai Caragea, inginerul şef mecanic, a fost pedepsit cu o reducerea salariului de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni, iar economista Mihaela Arbănaş a primit un avertisment scris.

Timpul a scăpat trei şefi

Trei şefi de la Roşiuţa au scăpat de sancţiuni. Ce Oltenia a anunţat „Constatarea tardivităţii aplicării unei sancţiuni disciplinare, în conformitate cu art. 252 alin.1 din Codul Muncii, pentru salariaţii  Gheorghescu Florentin Nicu, Raicu Nicolae şi Haiducescu Eleodor Ion“. De asemenea, societatea spune că va continua cercetarea disciplinară pentru stabilirea salariaţii Ion Ghica - directorul unităţii, Stelescu Nicolae - şeful de la Patrimoniu,  Ardeiu Răzvan Remus - adjunct şef secţie şi Claudiu Popescu - şef secţie Mecanică.

Claudiu Popescu nu înţelege de ce apare pe lista companiei deoarece a dat declaraţii şi a lămurit echipa de control. Cel puţin aşa credea. „Am dat declaraţii. M-au întrebat dacă l-am pontat vreodată pe acest om. Am spus că nu pentru că pontajul nu este în atribuţia mea. Pe cărţile de pontaj apare Răzvan Ardeiu. Eu înţeleg că mă verifică şi pe mine, dar eu am prezentat acte că în 2013 nu am lucrat. Eu apar în organigramă ca şef secţie, dar toate atribuţiile mele au fost transferate prin fişa postului lui Răzvan Ardeiu“, a declarat Popescu. El a mai spus că în februarie ar fi anunţat conducerea unităţii că lipsesc 20 de persoane de la muncă. Ulterior, susţine acesta, atribuţiile sale au fost preluate de Ardeiu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: