Drumul spre Cheile Sohodolului va fi reabilitat

Un drum judeţean din Gorj va intra în reabilitare din primăvara anului viitor. Este vorba de DJ 672E, care pleacă din comuna Băleşti, traversează comuna Arcani şi ajunge la Runcu, până la intrarea pe Cheile Sohodolului. Consiliul Judeţean a obţinut câteva zeci de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitarea şoselei.

Drumul judeţean DJ 672E are o lungime de aproximativ 16 km şi asigură legătura rutieră între drumurile naţionale 67 şi 67D, precum şi accesul pe Cheile Sohodolului din comuna Runcu. „Marţi, la Ministerul Dezvoltării, am semnat primul contract din cele trei depuse pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. L-am semnat împreună cu domnul Paul Stănescu, vicepremier, astfel încât judeţului Gorj, prin acest contract, i-a fost alocată suma de 35 milioane de lei pentru drumul judeţean ce face legătura între Corneşti, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănăteşti şi Runcu”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Consiliul Judeţean Gorj a demarat procedurile pentru contractarea unui constructor, astfel încât lucrările să înceapă în primăvara anului viitor. Şoseaua este una intens circulată. „Este un lucru extraordinar deoarece drumul judeţean care traversează localităţile Corneşti şi Stolojani de pe raza comunei Băleşti este în neregulă, ca să nu spun altfel. Este plin de gropi, degradat. Este un drum foarte tranzitat”, a explicat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.    

Lucrările de reabilitare ar trebui să fie încheiate în termen de 2 ani de la emiterea ordinului de începere al lucrărilor.

Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: