Mătăsari: Licitaţie pentru introducerea apei în satul Croici

Cetăţenii din cele peste 100 de gospodării ale satului Croici al comunei gorjene Mătăsari vor avea apă la robinet. Administraţia locală a obţinut finanţare din fonduri guvernamentale pentru introducerea conductelor. În această perioadă se derulează licitaţia pentru desemnarea unui constructor.

Primăria Mătăsari a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II pentru înfiinţarea unui sistem de apă care să alimenteze satul Croici. Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de lei. Investiţia prevede realizarea unui foraj, înfiinţarea unei staţii de tratare, a unei staţii de pompare, dar și amenajarea unui bazin de 100 metri cubi, la care se mai adaugă și reţelele de distribuţie. În total, vor fi realizate în jur de 130 de branşamente. Primăria nu poate realiza investiţii în tot satul, o parte ţinând de minerit.

Lucrările au fost scoase la licitaţie de Primăria Mătăsari și în cel mult o lună va fi desemnat și executantul investiţiei. „Lucrările sunt în procedura de licitaţie. Constructorul va fi desemnat în prima decadă a lunii septembrie. Acolo se va fora un puţ, se montează și un bazin de apă și instalaţiile aferente. Va fi o conductă nouă. Conform proiectului, termenul de execuţie este de 12 luni. Investiţia este realizată din fonduri guvernamentale, cu o mică cofinanţare din partea primăriei”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

În această perioadă, se lucrează și la amenajarea unui bazin de mare capacitate ce va ajuta la asigurarea în permanenţă a apei în locuinţele cetăţenilor din zona de centru a comunei. Pentru realizarea acestei investiţii, administraţia locală din Mătăsari a alocat peste un milion de lei, bani de la bugetul local. Executantul lucrărilor este societatea Energomontaj. „Se lucrează la acest proiect. Lucrările sunt în grafic, suntem mulţumiţi de cum se desfăşoară. Au început acum două luni, iar termenul de finalizare este de 6 luni”, a mai spus Irinel Rasoveanu.

CANALIZARE

Administraţia locală a realizat un proiect şi pentru introducerea reţelelor de canalizare în satele Croici şi Brădet. Autorităţile locale din Mătăsari încearcă să obţină finanţare din fonduri extrabugetare pentru a duce la îndeplinire acest important proiect.

Vizualizări: 826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: