„Promenada Inimilor” a deschis porţile stadionului înainte de inaugurare

Câteva sute de gorjeni și atleți renumiți au participat duminică dimineața  la o competiție care tinde să devină una de tradiție în Târgu Jiu, „Promenada Inimilor”.  Participanții au luat startul la Poarta Sărutului și au alergat pe un traseu de 3 kilometri, sosirea fiind organizată pe pista Stadionului Municipal, care și-a deschis astfel porțile cu o zi înaintea semnării recepției.

Aproximativ 400 de persoane s-au înscris la startul crosului denumit „Promenada Inimilor”, o întrecere de masă organizată de Clubul Rotary Târgu  Jiu cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Startul alergării pe o distanţă de 3 kilometri s-a dat la Poarta Sărutului din Parcul Central iar sosirea concurenţilor care nu au abandonat pe traseu, aproximativ 300  de persoane, s-a organizat la intrarea în Stadionul Municipal, pe pista de atletism a acestuia, unde a avut loc şi  festivitatea de premiere. A fost pentru prima dată când noul stadion şi-a deschis porţile chiar şi pentru câteva minute pentru o competiţie de  atletism, acesta fiind  un sport de tradiţie în Municipiul Târgu Jiu.

Implicat în organizarea  întrecerii, antrenorul emerit Ion Bură, director adjunct al clubului Pandurii Târgu Jiu, a fost prezent la startul competiţiei alături de primarul  municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

La start  au fost prezenţi alături de târgujienii dispuşi să facă mişcare şi sportivi de performanţă şi de la clubul Pandurii dar şi de la alte cluburi din ţară.

Pe locul I la feminin s-a clasat Ionela Puia, atletă a clubului CSM Craiova iar atleta clubului Pandurii, Alina Butnariu, specialistă în probele lungi, s-a clasat şi ea pe locul III. Alina Butnariu a precizat că i-a fost mai dificil să alerge în viteză ea fiind specializată pe probele lungi:  „E uşor să alergi 3 kilometri, dar eu fiind specialistă de probă lungă mi-a fost mai greu pe viteză pentru că a fost traseul scurt şi am ajuns pe locul trei. Am participat pentru prima dată şi a fost frumos”.

O surpriză plăcută a fost şi gorjeanca Maria Gherghinoiu, în vârstă de doar 12 ani, atletă la clubul Pandurii, care a reușit să se claseze pe locul IV şi care a spus că toţi copiii trebuie să fie încurajați să facă sport: „Am deja doi ani de antrenamente cu doamna antrenoare Viorica Dima de care sunt  foarte mândră şi îi mulţumesc că m-a antrenat, şi aşa trebuie să încurajăm cât mai mulţi copii să participe şi să facă sport”.   

Locul I în proba masculină a revenit atletului  Adrian Garcea de la CS Pandurii, de asemenea multiplu campion naţional dar şi medaliat la competiţii internaţionale. Sportivul pregătit de antrenorul Ion Bură a declarat la final că şi-ar dori anul viitor o concurenţă mai puternică cu mulţi sportivi  de performanţă: „Este pentru prima dată când particip la un astfel de concurs de atletism aici, la Târgu Jiu, şi sper să fie din ce în ce mai multe astfel de întreceri organizate pe stadion la Târgu Jiu. Îmi doresc să apăr un titlu pentru oraşul nostru şi sper că la anul să participe un număr mai mare de sportivi de performanţă şi să facem concursul mai renumit în ţară”.

Președintele Clubului Rotary Târgu-Jiu, Nicolae Goață, a declarat că acesta este al șaselea an când competiția are loc la Târgu Jiu fiind mulțumit de numărul mare  de participanți.

Galerie foto





Vizualizări: 750

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: