ACS Viitorul, eşec acasă cu ASU Poli Timişoara

ACS Viitorul a pierdut  în week-end meciul disputat pe teren propriu, la Drobeta Turnu Severin, cu ASU Politehnica Timişoara, în meciul din etapa a 9-a din Liga 2. Timişorenii  au obţinut astfel a doua victorie stagională învingând cu scorul de 4-1 formaţia care are sediul social la Târgu Jiu, după ce prima victorie o înregistraseră în faţa celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Pentru oaspeţi acesta a fost al doilea joc din actualul sezon în care bănăţenii au marcat. De la succesul cu Pandurii, scor 3-0 la Târgu Jiu, în etapa a 2-a, bănăţenii se mai pot lăuda doar cu trei remize albe, celelalte trei jocuri încheindu-se cu înfrângeri, la limită, în care nu au înscris.

Şi acest meci de la Severin s-a disputat în anonimat, doar 35 de spectatori locali fiind prezenţi în tribunele arenei de 20.000 de locuri. Partida a fost totuşi animată de galeria alb-violeţilor, formată din 35 de suporteri, care au cântat pe tot parcursul jocului.

Bănăţenii au deschis scorul în minutul 14, prin Alin Manea, care l-a învins pe Marius Moga cu şut plasat, la firul ierbii, din interiorul careului. Manea putea majora diferenţa în minutul 37, însă portarul gazdelor a respins, in extremis, în corner, balonul trimis de atacantul oaspeţilor, de la 17 metri.

Finalul primei reprize a adus şi primul şut pe spaţiul porţii adverse, expediat de gazdele de  la ACS  Viitorul. Acţiunea i-a aparţinut lui Vasile Pop, însă balonul trimis de acesta, de la 25 metri, a fost reţinut fără probleme. Pe contraatac, Adrian Ungureanu a dus scorul la 2-0, cu un şut de la 10 metri, fără speranţe pentru portarul Moga.

Începutul părţii secunde a aparţinut gazdelor, care au şi reuşit să reducă din diferenţă, prin Francois Yabre, care a reluat cu capul, din 7 metri, lovitura de colţ executată, de pe partea dreaptă de atac, de Vasile Pop.  Marvin Schieb a refăcut diferenţa de două goluri, cu un şut, uşor din unghi, de la 9 metri. În minutul 88, Mircea Axente a fost agătat în colţul suprafeţei de pedeapsă de Yabre, iar arbitrul Alina Peşu a indicat punctul cu var. Lovitura de la 11 metri a fost transformată, precis, tot de Axente şi ASU Politehnica a obţinut a doua victorie a sezonului.

Succesul de sâmbătă a dus ASU Politehnica deasupra liniei retrogradabile, cu 9 puncte, în timp ce Viitorul Pandurii a căzut pe locul 12, cu 11 puncte.

Echipa antrenată de Cristian Lupuţ a ajuns, astfel, la trei jocuri fără victorie, interval în care a înregistrat şi o remiză albă, “acasă”, la Drobeta Turnu Severin, cu Concordia Chiajna, iar etapa viitoare va juca, în deplasare, la CSM Reşiţa.

ACS Viitorul  Târgu Jiu – ASU Poli Timişoara  1-4

Stadion: Municipal (Drobeta Turnu Severin - Mehedinţi); Spectatori: 70;

Au înscris: Francois Yabre 58' / Alin Manea 14', Adrian Ungureanu 45+1', Marvin Schieb 74', Mircea Axente 89' - penalty

ACS  Viitorul:   Moga - Prejmerean, Porumb, Yabre, Andr. Dragu - Cioiu, Negrean (Gîrbiţă 46'), Chiorean - Buia (Astafei 43'), Vas. Pop (cpt.) - Bădăuţă (Hăjmăşan 85'). Rezerve: Anca-Trip - Dunca, Parnău, Misăraş. Antrenor: Cristian Lupuţ.

ASU Poli: Murariu - C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş - Ignea, Dros - Alin Manea (Schieb 57'), Ad. Ungureanu (Bg. Vasile 68'), C. Popescu (Ad. Lazăr 85') - Mir. Axente. Rezerve: Contra - Coadă, Motreanu, Piţigoi. Antrenor: Mugur Guşatu

Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Daniela Constantinescu (Craiova) şi Marilena Cătălina Nan (Alexandria); Rezervă: Dragoş Pîrîu (Curtea de Argeş);

Galerie foto


Vizualizări: 406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: