Orange a deblocat conturile unei primării din Gorj

Primăria Roșia de Amaradia a reușit să-și deblocheze conturile, cu ajutorul unui furnizor de telefonie mobilă. În momentul de față, nicio primărie din Gorj nu are conturile blocate de finanțiști.

Primăriile din județul Gorj înregistrau, la finele lunii septembrie, datorii mai vechi de 90 de zile în cuantum total de aproximativ 2,3 milioane lei. Primăriile cu cele mai mari arierate sunt: Roșia de Amaradia (692 mii lei), Stănești (286 mii), Motru (220 mii), Târgu Cărbunești (129 mii) și Prigoria (83 mii). „Toate și-au redus arieratele față de luna precedentă, pentru că nu este niciuna blocată”, a declarat Gheorghe Paraschivu, trezorierul șef al Trezoreriei Gorj. 

Arieratele au scăzut față de luna precedentă, dar au crescut datoriile restante cu o vechime mai mică de 90 de zile. Cuantumul total la nivel de județ se ridică la 6,7 milioane lei.

Trezoreria Gorj a blocat luna trecută conturile a trei primării, pentru că nu reușiseră să-și reducă arieratele cu 5% față de soldul lunii anterioare, fiind sistate la alimentarea cu cote și sume defalcate de la bugetul de stat. Este vorba de Roșia de Amaradia, Prigoria și Stănești. Autoritățile locale din Roșia de Amaradia au explicat cum au reușit să facă rost de bani pentru a-și debloca conturile. „Pe raza localității avem un releu Orange. Aveau vreo 36 de mii de lei să ne dea pentru chiria terenului pe ultimii doi ani. Am apelat la ei, am făcut o adresă și am scăpat din impas. Ei au făcut plata într-un alt cont și nu ajunseseră banii la noi. Rămăseseră undeva pe drum. Astfel am reușit să ne deblocăm. Suntem la zi și cu salariile”, a explicat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia. 

Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: