Trei demisii în Senatul UCB

Trei cadre didactice din Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu și-au depus demisia din funcția de membru al Senatului universității. Este vorba de Tiberiu Tătaru, care este și manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Ion Cristinel Rujan și Alin Gheorghe Gavrilescu. Senatul a luat act de aceste demisii în ședința de la finele lunii septembrie. „Mi-am dat demisia pentru că nu aveam timp. Ședințele de Senat sunt puse în timpul zilei și nu am cum să ajung. Toate sunt pe la 10, eu sunt în timpul serviciului, până la 16 nu am cum să plec. Mai rău îi încurcam”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Senatul UCB este format din 30 de membri. Pentru cele trei poziții de membru al Senatului vor urma alegeri. „Și-au dat demisia pentru că nu pot să vină la ședință. Rujan pentru că este la București, Tătaru că nu poate veni pentru că este la serviciu. Se fac alegeri, s-au depus candidaturile. Trebuie să fie cadru didactic. Și asistenți, și lectori, și profesori. Sunt libere două locuri la Drept și unul la Inginerie”, a precizat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Candidaturile mai pot fi depuse până miercuri, 11 octombrie. Primul tur de scrutin a fost stabilit pentru 13 octombrie, urmând ca cel de-al doilea să aibă loc în data de 17 octombrie, conform calendarului de alegeri avizat de Senat.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: