Romanescu: Banii pentru salariile angajaţilor sunt o problemă a clubului Pandurii

Pe stadionul din Târgu Jiu vor să evolueze mai multe echipe, dar clubul Pandurii Târgu Jiu susţine că acestea trebuie să aibă şi acordul clubului care a construit terenul de  joc şi deţine în administrare bunurile din stadion, conform contractul de comodat. Primarul  Marcel Romanescu spune însă că nu este nevoie de un astfel de  acord, proprietarul bazei sportive fiind municipalitatea din Târgu Jiu.

La doar o săptămână de la  inaugurarea stadionului nu se ştie exact situaţia arenei, fiind în discuţie un contract de comodat al clubului Pandurii Târgu Jiu, club care a construit terenul de joc şi îl are în administrare.

Primarul Marcel Romanescu recunoaşte că există o problemă, dar afirmă că Pandurii Târgu Jiu nu are exclusivitate în folosirea stadionului. „Domnul  director Tătaru de la Direcţia de Patrimoniu şi directorul Direcţiei Juridice s-au întâlnit şi vor găsi cea  mai bună soluţie. Va mai avea loc şi o întâlnire cu reprezentanţii celor de la Pandurii şi eu cred că o să găsim cea mai bună soluţie, în aşa fel încât clubul Pandurii să rămână în continuare beneficiar al acelui contract de comodat, care nu exclude folosirea stadionului şi de către alte structuri sportive”, a precizat edilul.

Romanescu consideră că este normal ca banii din chirii să intre în bugetul local: „Nu este specificat în contractul de comodat ca banii din închirierea stadionului către alte echipe să ajungă  la clubul Pandurii. Şi nu se asigură exclusivitate pe acest stadion. Banii din chiria pentru stadion vor intra în bugetul local şi, în condiţiile în care clubul Pandurii se consideră prejudiciat, are posibilităţile legale, pe latură civilă, pentru a putea să recupereze eventuale sume pe care dânşii consideră că ar trebui noi să le plătim. Dar, în acest moment, banii vor fi achitaţi în contul municipalităţii, pentru că eu le-am explicat celor de la club că mi-aş dori să împărţim nu numai drepturile, ci şi obligaţiile, dacă s-ar putea. Un stadion de dimensiunea celui din Târgu Jiu presupune anumite costuri pentru întreţinere. Banii pentru salariile angajaţilor sunt o problemă a clubului Pandurii, nu reprezintă o problemă pe care să o rezolvăm noi din banii pe care îi încasăm de la cluburile care vor să folosească stadionul”.

Sâmbătă, stadionul din Târgu Jiu ar urma să găzduiască al doilea meci oficial, echipa gazdă fiind formaţia de Liga 3 FCU Craiova, care a demarat deja procedurile de pregătire a  meciului şi a pus biletele în vânzare.

Vizualizări: 884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: