Romanescu cere demiterea lui Pătrășcoiu de la Aparegio

Primarul Marcel Romanescu din Târgu Jiu s-a întâlnit cu Ion Iliescu, consilierul directorului Aparegio, Traian Pătrășcoiu. Aproape două ore, acesta i-a dezvăluit neregulile petrecute în societatea Aparegio. "Societatea este într-un declin major. Fac apel la Consiliul Județean să-l demită pe domnul Pătrășcoiu", a transmis primarul Romanescu.

Edilul a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu au fost scoase vechile conducte de canalizare și, în mare parte, racordurile actuale sunt de fapt racordurile vechi. Nici asociațiile și nici târgujienii nu sunt racordați la noua canalizare. Se puteau realiza 1200 de racorduri și, în realitate, s-ar fi făcut 400. "Eu m-am îngrozit ieri. M-am întâlnit cu domnul consilier Iliescu. Am acceptat să mă întâlnesc cu dansul văzând că încearcă să scoată în evidență anumite aspecte. Pentru Târgu Jiu, ar trebui să fiu extrem de atent cu ce se va întâmpla cu societatea Aparegio pe viitor. Tariful este în mod nejustificat ajustat. După părerea dansului, e foarte greu ca primul proiect cu finanțare europeană să se închidă vreodată. E un proiect de 80 de milioane de euro și sunt lucrări făcute greșit. Specialistul din Aparegio e Iliescu, nu Pătrășcoiu, care nu a avut niciodată legături cu apa, ci cu cărămida. Specialistul este domnul Iliescu. Fac un apel către Consiliul Județean. Societatea e într-un declin major", a fost semnalul lui Romanescu.

În plus, mai susține primarul, sunt multe proiecte sub semnul întrebării și societatea riscă să piardă fonduri europene. "Singurul centru care era pe profit era cel de la Târgu Jiu, până anul trecut. Acum este pe pierdere în acest moment. Mi-a mai spus un lucru tragic, că din punctul dânsului de vedere, cel de-al doilea proiect pe fonduri europene a plecat de la niște date inexacte și, dacă se va face o analiză corectă, niciodată nu se va finanța. Este o veste extrem de dramatică pentru că presupune că nici primul proiect nu se va finaliza în perioada următoare. Am stat cu dansul o oră, o oră și jumătate. Lucrurile sunt mult mai grave decât mi se păreau mie", a mai adăugat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: