Când primesc angajații Primăriei Motru voucherele de vacanță

Cei aproape 200 de angajați ai Primăriei Motru vor primi tichetele de vacanță abia la sfârșitul acestui an. Autoritățile s-au înțeles cu sindidatele și au stabilit acest lucru încă de la începutul anului, când au constatat că nu sunt bani suficienți în bugetul primăriei. Odată cu ei, vor primi vouchere de vacanță și asistenții personali ai persoanelor cu handicap.

Prea puține primării au găsit bani să acorde vouchere de vacanță salariaților. Greu se descurcă și primăriile de oraș, cu bugete mai mari. La Motru, de exemplu, încă nu s-au găsit bani. Angajații au aflat de mult timp că nu vor primi tichete de vacanță în această vară și vor mai avea de așteptat. „Nu le-am dat încă. Am un protocol prin care am ajuns la o înțelegere, să le acordăm în trimestrul patru, pentru că încă de la început am știut că nu sunt bani, de când am primit sumele. Am știut că nu ne vor ajunge banii. Sperăm într-o rectificare bugetară ca să putem să rezolvăm problema”, a explicat primarul Gigel Jianu.

Numai în Motru, circa 300 de persoane vor beneficia de voucher de vacanță. Valoarea unui astfel de tichet este de 1.450 de lei. „La Primăria Motru, avem 190 de angajați care așteaptă voucherele de vacanță. Lor li se adaugă cei 90 de asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Sperăm să putem acorda voucherele spre sfârșitul anului”, a mai adăugat edilul din Motru. (A.M.)

Vizualizări: 963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: