Romanescu: Clubul Pandurii are prioritate pe acest stadion

Venirea FCSB să joace la Târgu Jiu meciurile de cupe europene nu va exclude folosirea noului stadion de către echipa locală Pandurii Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu a făcut precizări în acest sens şi a explicat că se vor respecta prevederile contractului de comodat încheiat cu clubul Pandurii.

Primarul Marcel Romanescu s-a întâlnit săptămâna trecută cu Valeriu Argăseală, președintele clubului FCSB, și cu directorul de investiţii al Companiei Naționale de Investiții, Adrian Cefalan, pentru discuţii preliminarii referitoare la jocurile echipei FCSB din cupele europene. Oficialii clubului bucureştean iau în calcul posibilitatea de a juca pe stadionul de la Târgu Jiu şi chiar vor reveni la începutul lunii mai cu reprezentanţi ai FRF şi LPF pentru a inspecta stadionul.

Constructorul a dat asigurări că, până la sfârșitul lunii mai, vor fi finalizate lucrările la noul stadion, urmând apoi o procedură de omologare pentru meciurile de cupe europene.

Suporterii FCSB din Gorj şi din Oltenia au fost încântaţi de veste dar cei ai echipei Pandurii nu s-au bucurat foarte mult, nu neapărat pentru că vine o altă echipă, ci pentru că nu s-a spus nimic, nici un cuvânt despre echipa locală Pandurii Târgu Jiu, care evoluează acum în Liga 2 şi care, de asemenea, are mult mai mare nevoie de un stadion pe care să evolueze.

Primarul a precizat, la câteva zile după vizita celor de la FCSB, şi după  o mulţime  de comentarii din partea suporterilor de la Pandurii, că sosirea echipei bucureştene la Târgu Jiu nu înseamnă că Pandurii nu va avea acces pe noul stadion, ba chiar că Pandurii are prioritate pe noul edificiu sportiv: „Venirea FCSB la Târgu Jiu nu înseamnă că se elimină clubul Pandurii. Clubul Pandurii are prioritate pe acest stadion şi poate folosi această bază aşa cum este stipulat şi în contractul de comodat”.

În plus edilul a recomandat celor de la FCSB să discute şi cu reprezentanţii clubului Pandurii: „Eu, la discuţiile pe care le-am avut cu domnul Argăseală, l-am rugat să discute şi cu domnul Marin Condescu, pentru că aşa mi se pare normal, trebuie să îmbrăţisăm toţi această idee pentru că nu privim cu ostilitate venirea unei echipe să joace pe stadionul din Târgu Jiu. O echipă care nu va aduce municipalităţii din Târgu Jiu decât beneficii, de aceea trebuie găsită o cale de comunicare. Şi eu pe viitor trebuie să am o discuţie şi cu Marin Condescu, nu neapărat numai cu domnul Marin Condescu, ci şi cu cei care reprezintă acum clubul Pandurii”.

Primarul recomandă o cale de comunicare în cazul venirii FCSB, cale care nu s-a găsit până acum însă în cazul clubului local Pandurii care se confruntă cu mari probleme de la intrarea în insolvenţă. Oficialii  de la Pandurii însă s-au pronunţat deja, prin vocea administratorului special Marin Golea, chiar şi fără să ia parte la discuţii, precizând că nu au nimic împotrivă ca FCSB să joace pe noul stadion.

Vizualizări: 1,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: