Romanescu, despre scenariul roșu: Mă așteptam să scadă infectările după vaccinare

Primarul Marcel Romanescu nu își explică valul de îmbolnăviri care a făcut ca municipiul Târgu Jiu să revină în scenariul roșu și să fie impuse, din nou, restricții stricte. Edilul nu crede că oamenii au lăsat garda jos, dimpotrivă. Susține că târgujienii respectă regulile de protecție. Mai mult, se aștepta ca numărul de infectări să scadă odată demarată campania de vaccinare.

De miercuri, municipiul Târgu Jiu a revenit în scenariul roșu, iar asta aduce restricții dure începând cu data de 4 martie. Restaurantele își închid, din nou, ușile. La fel și sălile de teatru ori cinema, iar spectacolele vor fi interzise.

Întrebat despre această situație, primarul Marcel Romanescu a declarat că nu are nicio explicație logică: “Mie îmi scapă anumite elemente. Cred că specialiștii ar trebui să ne dezvăluie dacă e ceva ținut bine cu o cheiță, să ne dezvăluite toate elementele acestui virus. Din punctul meu de vedere, este inexplicabil ca, în două săptămâni, gradul de infectare să crească de la 1,50 la 3. Nu am o explicație cel puțin logică. Nu vorbesc de o explicație medicală. Nu cred că nivelul de responsabilitate a scăzut. Sunt realități și ce se întâmplă cu aglomerația de la Rânca sau din altă parte. Dacă trebuia să fie o explozie a infectărilor, asta trebuia să se înregistreze în ianuarie – februarie. Stațiunea a fost plină din decembrie până în ianuarie”.

Mai mult, edilul este de părere că odată ce a debutat campania de vaccinare și la nivelul municipiului, se aștepta ca numărul de infectări să scadă. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar, miercuri, de exemplu, au fost raportate cele mai multe îmbolnăviri cu Covid 19 încă de la începutul pandemiei. 90 de infectări înregistrate în 24 de ore.

„Se anunța, din toamnă, un al treilea val de infectări. Specialiștii ajunseseră la concluzia că odată cu încălzirea, putem să ajungem într-o astfel de situație. Am văzut că marea majoritate a cetățenilor din Târgu Jiu respectă cerințele impuse de DSP. Mă așteptam să scadă numărul de infectări după ce începe vaccinarea”, a mai spus primarul, la Radio Accent.

Peste șapte mii de cazuri de Covid 19 au fost raportate, până acum, în județul Gorj. De cealaltă parte, mai bine de 29 de mii de gorjeni s-au vaccinat anti-Covid de când a debutat campania de imunizare.

Vizualizări: 3,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: