Nu recomandă folosirea lămpilor UV în școli

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID 19.

 
”Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel, tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie. Utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafetelor din încăperi. Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens”, precizează INSP.

În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar, persoanele expuse dezvolta reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign).

La jumătatea lunii februarie, mai mulţi elevi din Galaţi au acuzat probleme oculare, unii dintre ei ajungând la spital, după ce în clasa în care învaţă a fost lăsată în funcţiune o lampă UV, pentru a dezinfecta încăperea. Patru copii au ajuns la spital cu probleme la ochi, iar alţi 10 au reclamat usturimi şi dureri oculare.

Vizualizări: 576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: