Romanescu înlocuiește betonul amprentat: Cheltuim mult cu această mizerie!

Betonul amprentat din centrul Târgu Jiului ar putea deveni istorie! Primarul Marcel Romanescu vrea să revină la piatra cubică, revoltat că se cheltuiesc sume importante de bani pe întreținerea actualului paviment. “Cheltuim foarte mulți bani pentru întreținerea acestei mizerii”, a spus edilul.

Ca să înlocuiacă betonul amprentat cu piatră cubică, primarul i-a solicitat arhitectului Dorin Ștefan un proiect. Nu și-a făcut încă vreun calcul în acest sens, dar ar vrea să schimbe fața centrului pietonal până anul viitor. „Prioritate pentru mine este pavimentul din centrul municipiului Târgu Jiu. L-am rugat pe domnul arhitect să extindă proiectul inițial și să facem ceva să înlocuim acest paviment realizat necorespunzător. Trebuie revenit la piatra cubică, la soluția inițială. Nu știu cât va costa acest proiect, dar în perioada 2019 – 2020, sper să realizez această variantă. Proiectul de 40 de milioane de euro nu a privit și zona pietonală din centrul municipiului Târgu Jiu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

În plus, edilul a atras atenția că se duc foarte mulți bani cu întreținerea betonului amprentat. Mai exact, peste 100 de mii de lei se cheltuiesc în fiecare an. „Cheltuim foarte mulți bani din bugetul local pentru întreținerea acestei mizerii, pentru că nu pot să o consider decât o mizerie și trebuie să revenim, așa cum e în marile orașe, la piatra cubică. Acolo trebuie să ajungem. Nu mă interesează ce au făcut organele de cercetare penală, însă trebuie respectat proiectul inițial. Peste un miliard de lei vechi cheltuim în fiecare an pentru că nu-l poți lăsa în stadiul în care este acum. Trebuie lăcuit, trebuie făcute fel și fel de lucrări. Dacă am fi avut piatră cubică, nu mai aveam nevoie de astfel de intervenții”, a mai explicat Romanescu. (A.M.)

Vizualizări: 2,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: