Romanescu, la negocieri cu Liviu Dragnea

Primarul Marcel Romanescu va participa, miercuri, la negocieri cu liderul PSD, Liviu Dragnea. La întâlnire, vor participa toți edilii de municipii din România. Primarii sunt nemulțumiți de banii pe care urmează să-i primească în acest an și amenință cu proteste. Edilii susțin că au pierdut deja din bugete, anul trecut, iar acum cheltuielile sunt și mai mari.

În ceea ce privește Primăria Târgu Jiu, aici, autoritățile au pierdut, anul trecut, 1,4 milioane de lei. Bugetul va fi mic și anul acesta, iar cheltuielile vor crește. Primarii vor să clarifice aceste aspecte cu Liviu Dragnea pentru a nu intra în blocaj. „N-am luat nicio decizie. Mai este o discuție a Asociației Municipiilor din România, cu domnul Liviu Dragnea. Sperăm să avem clarificat foarte bine bugetul care ne va fi repartizat. Dacă mergem pe soluția propusă în acest moment, situația Primăriei Târgu Jiu nu este o situație foarte bună pentru că chiar dacă acele cote defalcate cresc de la 40,37 la 60% în 2019. Cheltuielile pe care le avem cu indemnizațiile persoanelor cu handicap, ale ajutoarelor sociale sunt extrem de mari și, de fapt, nu câștigăm nimic. Dimpotrivă. Raportat la anul 2018, pierdem”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

În cazul în care nu vor fi luați în calcul, mulți primari vor să treacă la proteste și speră să conteze și pe sprijinul parlamentarilor. „Se anunță tot felul de forme de protest. Parlamentarii sunt aleși pe județe. Toți ar trebui să susțină administrațiile publice locale care stau de 28 de ani la mâna guvernelor. Presiunea pusă pe administrație și pe primar nu este sănătoasă. Permanent ești pus în situația de a sta cu mâna întinsă la Guvern: Domnule, dați-mi și mie bani! Dacă ești din aceeași formațiune, primești zeci de miliarde, cum au primit comunele, dar municipiul Târgu Jiu n-a primit nimic. Dacă nu ești de culoarea Guvernului, vedem anul viitor. Nu e normal”, a încheiat edilul.

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: