Romanescu: Nu vreau să stau cu capul plecat în faţa lui Orban

Primarul PNL Marcel Romanescu a ieşit miercuri la rampă şi şi-a pus la zid câţiva colegi de partid, menţionând răspicat că nu vrea să stea cu capul plecat în faţa lui Ludovic Orban sau a altcuiva de la Bucureşti. Edilul spune că riscă cel mult o excludere din partid, deşi nu crede că se va ajunge la aşa ceva vreodată, unii dintre colegii vizaţi de criticile sale susţinând că, de fapt, tocmai asta şi-ar dori.

Marcel Romanescu a fost invitat la Interviurile Infinit FM, unde a vorbit zeci de minute despre relaţia pe care o are cu deputatul Dan Vîlceanu, dar şi cu alţi colegi din partid. Cei care au început să îl critice în ultima vreme au fost puşi repede la zid, cap de afiş fiind vicepreşedintele Gheorghe Pecingină. „Domnul Pecingină în ce formaţiune mai este, mai este în PNL? A avut un ritm foarte alert, de schimbare la 6 luni a unei formaţiuni. Mai este? Grivei este unchiul domnului Vîlceanu? De dânsul vorbiţi? Apartenenţa la familie e mai importantă decât apartenenţa la partid. (…) Câteodată sunt incomod. Am constatat lucrul acesta în 2016. Nu trebuie să persistăm în greşeli”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu.

Discuţia cu privire la relaţiile în care se află cu colegii de partid a ajuns până la nivelul lui Ludovic Orban, Romanescu declarând răspicat că nu vrea să stea cu capul plecat în faţa şefilor de la Bucureşti, aşa cum s-a întâmplat cu alţi liberali gorjeni în trecut. „Nu am în momentul de faţă un război cu Dan Vîlceanu. Eu nu vreau să stau, şi poate domnul Orban să mă audă dacă ascultă emisiunea dvs., nu vreau să stau cu capul plecat în faţa domnului Orban şi a niciunui membru din Biroul Permanent Naţional. Eu mi-am câştigat acest drept de a vorbi prin rezultatele din alegeri. (...) Nu am fost cel mai cuminte membru al formaţiunilor în care am activat. Întotdeauna ceea ce am gândit şi am simţit am spus şi uite că nu mi-a luat nimeni capul. Acum, după 18 ani, am valorificat şi ultimul proiect politic. Nu mai am alte proiecte în viaţa mea politică”, a menţionat Romanescu.

Susţinere pentru Bunoiu

Mădălin Bunoiu, prorector al Universităţii de Vest din Timişoara, unul dintre cei mai apreciaţi gorjeni stabiliţi în Banat, are şi acum susţinerea lui Romanescu pentru o eventuală candidatură, aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani. La vremea respectivă, Bunoiu a fost printre propunerile liberalilor pentru un post de senator, dar partidul pare să nu îl fi susţinut la nivel central.

Romanescu spune că dacă ar fi mers pe mâna acestuia, PNL rezolva o problemă şi avea un candidat susţinut atât la Gorj, cât şi în Timişoara. „Rectorul de acolo ar fi susţinut sigur candidatura domnului Bunoiu şi se rezolvau două zone sensibile ale PNL. Gorjul putea astfel să îşi promoveze un gorjean”, afirmă primarul.

Marcel Romanescu le-a bătut obrazul şefilor de la Bucureşti şi în privinţa susţinerii pe care nu au acordat-o unui candidat de la Gorj pentru europarlamentare. Rămâne convins că rezultatele pe care le-a avut anul trecut la Primăria Târgu Jiu dădeau dreptul liberalilor gorjeni să aibă propriul om pentru lupta politică de anul viitor. „Nu aveau competitori în Oltenia. Pe mine să mă lase cu discursurile astea demagogice, că PNL Dolj sau PNL Vâlcea, Olt sau Mehedinţi. Nu, domnilor! Pe munca oamenilor din Gorj, a echipei construite lângă Dan Vîlceanu, lângă Marcel Romanescu, s-au obţinut nişte rezultate cu sacrificii extraordinare. Fiecare din oamenii ăştia, pe guvernare PSD, cu instituţii PSD şi Consiliul Judeţean la PSD, şi-au asumat nişte sacrificii. Ăia care au mers cu mine zi de zi în campania de la Târgu Jiu, care nu au fost foarte mulţi, în limita bunului simţ, şi-au asumat un anumit risc”, a mai declarat Romanescu.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: