Romanescu pleacă din PDL, Andrei s-a autosuspendat

Noii subprefecţi ai judeţului şi-au cam clarificat problemele politice pe care le aveau la partidul din care au făcut parte în ultimii ani, deşi unul dintre aceştia, Marcel Romanescu, încă mai aşteaptă până luni ca să îşi intre în pâine. El renunţă la PDL, partid din care s-a autosuspendat şi colegul său Liviu Andrei, autosuspendarea fiind o variantă folosită atât de Ion Florescu, dar şi de "fostul" Victor Banţa.

Monitorul Oficial ar trebui să publice azi hotărâre de Guvern prin care Marcel Romanescu este confirmat oficial în postul de subprefect al judeţului. Lucrurile nu mai pot fi întoarse din drum şi, pentru că atât acesta cât şi colegul său, deja subprefectul Liviu Andrei, au avut funcţii importante în PDL Gorj, acum ambii se văd nevoiţi să renunţe la partidul pentru care au muncit în ultimii ani şi care, de altfel, i-a şi promovat în noile posturi de conducere. Mamba, aşa cum îşi spunea în campania electorală Liviu Andrei, a confirmat ieri că s-a autosuspendat din calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal, pentru a nu fi incompatibil cu funcţia pe care o ocupă de o săptămână. Acesta afirmă că doreşte să revină în partid în momentul în care ar putea ocupa o altă funcţie care să-i permită să facă şi politică pe mai departe. "Schimbarea, la mine, este exclusă deocamdată, dar dacă eu voi decide să renunţ şi să nu mai fiu subprefect şi să ocup o altă funcţie nu văd de ce să nu revin atunci în partid. Deocamdată am decis să mă autosuspend", menţionează Andrei, care a fost şi prim-vicepreşedinte al PDL Gorj.

 Romanescu demisionează după instalare

 Celălalt subprefect al judeţului, Marcel Romanescu, aşteaptă să vadă azi hârtie de învestire în funcţie, tot azi urmând să devină public şi documentul prin care Sorin Arjoca este eliberat din post şi transformat în înalt funcţionar public, soarta sa fiind asemănătoare cu cea a lui Constantin Dumitrescu. Romanescu declară că el va demisiona din PDL imediat după ce va fi instalat în funcţie, lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, în cursul zilei de luni. Acesta este de circa o jumătate de an preşedinte al PDL Târgu Jiu şi afirmă că nu şi-ar asuma responsabilitatea organizării campaniei electorale pentru partid chiar şi dacă legislaţia ar fi modificată şi i-ar permite un asemenea lucru. 
 "Numirea mea ca subprefect a fost decisă miercuri, probabil luni va fi instalarea şi în aceiaşi zi voi demisiona şi din partid pentru că nici nu vreau să creez probleme pentru colegii din organizaţie. Ei trebuie să găsească pe cineva care să îi conducă spre rezultate bune la aceste alegeri. Eu nu mă mai pot implica, mai ales că şi campania va începe în scurt timp şi de aceea, imediat după instalare voi demisiona din partid", afirmă Romanescu, fost deputat PDL între 2004 şi 2008.
 Prefectul de Gorj, Ion Florescu s-a autosuspendat şi el din PSD la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de a fi numit în funcţie. Acesta a declarat ulterior că nu va permite ca în Prefectură şi printre salariaţii instituţiei să se facă vreun fel de politică de partid.


Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: