Romanescu, pușcărie pentru cămătărie!

Magistrații gorjeni au pronunțat la finele anului trecut pedeapsa pentru un bărbat acuzat de cămătărie, sentința Judecătoriei Târgu Jiu fiind una în defavoarea acestuia.

Mircea Romanescu este unul dintre puținii gorjeni judecați și condamnați pentru astfel de fapte, el având de executat acum 4 ani de închisoare, sentința nefiind una definitivă. El a primit câte 4 ani pentru câte două fapte de cămătărie comise în cazul victimelor sale, R.C. și Marius Ghenea fiind persoanele care au luat bani de la acesta și au ajuns să plătească dobânzi enorme. Femeia a ajuns să dea și peste 8000 de euro dobândă la un împrumut de 1250 de euro, pierzând case și terenuri, în instanță și alte persoane care au depus plângeri la Poliție declarând că au avut parte de astfel de necazuri.

Romanescu a fost obligat de instanță să îi plătească drept daune morale R. C. suma de 4000 de  euro. Femeia nu se va bucura însă de banii respectivi pentru că judecătorii au dispus confiscarea de la aceasta a 10.000 de euro. Și de la cămătar vor fi confiscați 3000 de lei, bani primiți de la cealaltă victimă a acestuia, după cum se mai arată în sentința instanței. Un complice al acestuia, Emil Leontin Tomescu, a primit și el o condamnare de 2 ani de închisoare, a cărei executare a fost înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani. Magistrații au dispus și anularea contractelor de împrumut încheiate de victime cu Romanescu, în februarie 2012 bărbatul fiind reținut pentru 24 de ore în urma unui flagrant în care primea o parte din camăta pe care o ceruse.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: