Canalizare în etape la Roșia de Amaradia

Alunecările de teren au creat probleme mari în comuna gorjeană Roșia de Amaradia, iar autoritățile locale s-au axat până acum pe stoparea acestui fenomen. Primarul din localitate, Liviu Cotojman, susține că în acest mandat se va ocupa de modernizarea comunei, iar cel mai mare proiect este introducerea sistemului de canalizare.

Investiția aceasta ar putea fi realizată prin programul ”Anghel Saligny”, dar pentru că vorbim de un proiect foarte mare, care va cuprinde toată comuna, se va realiza etapizat.

”Noi, ca și entitate, la capitolul investiții în infrastructură, am plecat cu un handicap din cauza alunecărilor de teren, cu care ne-am luptat ani de zile pentru a le stopa. Acum se pare că nu mai avem probleme și o să ne preocupăm mai mult de modernizarea localității. Acesta a fost și motto-ul meu de campanie. O investiție mare ca urmează a fi realizată este introducerea sistemului de canalizare în localitate. Am depus un proiect pe programul ”Anghel Saligny”, dar pentru că investiția este destul de mare, mi-am propus ca în prima solicitare de finanțare să prind jumătate din comună, în special zona de centru, și apoi o să mergem pe extindere. Este foarte important să înființăm sistemul, că apoi va fi mai simplu” , a declarat primarul Liviu Cotojman.

Autoritățile locale din comuna Roșia de Amaradia au depus la Compania Națională de Investiții un proiect de 1.500.000 de euro pentru asfaltarea mai multor drumuri, iar în prezent se implementează altul de 2.000.000 de euro.

Vizualizări: 506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: