Romanescu şi-a intrat în pâine ca subprefect

Fostul deputat PDL Marcel Romanescu a fost instalat ieri în funcţia de subprefect de Gorj. Lume multă din mediul universitar, prieteni şi colegi de partid au venit cu toţii la învestirea în post a celui mai tânăr subprefect pe care l-a avut judeţul până acum.

 Noul prefect Ion Florescu, fost membru PSD, a fost cel care a coordonat ceremonia de învestire, la fel ca şi în cazul instalării în funcţie a celuilalt subprefect, Liviu Andrei, şi el fost membru PDL. Romanescu a ţinut cu această ocazie un discurs în care timp de câteva minute le-a mulţumit, pe rând, tuturor celor care l-au susţinut atât în activitatea de parlamentar, cât şi pentru a deveni subprefect. Acesta i-a amintit aici pe părinţii, soţia şi fratele său, dar şi pe foşti şi actuali parlamentari sau colegi de partid de la nivel de judeţ. 
 "Vreau să mulţumesc cu această ocazie domnului prefect pentru sprijinul de care am beneficiat, vreau să-i mulţumesc domnului Sorin Arjoca pentru activitatea depusă, o activitate depusă şi sper să mă ridic la nivelul pretenţiilor acestei funcţii de subprefect. Vreau să mulţumesc familiei mele, în mod deosebit, soţiei, fratelui, rudelor care sunt în sală, părinţilor care mi-au dat posibilitatea să fiu în faţa dumneavoastră. Vreau să mulţumesc tuturor membrilor şi conducerii partidului din care provin. E un moment solemn în care trec în rândul înalţilor funcţionari publici, dar ce am în inimă nimeni nu-mi poate lua. Vreau să mulţumesc primarilor cu care vreau să am o colaborare extraordinară şi ca subprefect. Vreau să am o coloaborare foarte bună şi cu şefii serviciilor deconcentrate şi vreau să mulţumesc şi domnului Bejat care m-a ajutat în cariera mea. Vreau să-i mulţumesc domnului Manta şi vreau să-i mulţumesc omului care în toată această perioadă a fost foarte, foarte apropiat de mine, domnul Ionel Stoica, pe care îl salut cu această ocazie şi vreau să mulţumesc tuturor celor care în perioada de cinci ani au fost alături de mine", a menţionat Romanescu.

 Mulţumiri şi de la Arjoca

 Fostul deputat a fost instalat ca subprefect în locul lui Sorin Arjoca, devenit inspector guvernamental. Arjoca a rostit şi el un discurs în care a mulţumit timp de câteva minute pentru experienţa pe care a avut-o de-a lungul anilor alături de mai mulţi foşti prefecţi ai judeţului. El i-a amintit aici pe Dan Ilie Morega, Toni Greblă, Pantelimon Manta, Ştefan Popescu Bejat, Victor Banţa şi Ion Florescu, cei mai mulţi dintre aceştia fiind de faţă şi zâmbind în timpul discursului lui Arjoca. "Vreau să mulţumesc domnilor prefecţi cu care am lucrat, domnului Pantelimon Manta, aici de faţă, domnului Emil Popescu, domnului Toni Greblă, domnului Mugurel Surupăceanu, domnului Ştefan Marian Popescu Bejat, alături de mine aici, şi domnului Ion Florescu cu care în ultima lună, zic eu, am avut o colaborare de excepţie. La fel şi colegilor subprefecţie, l-am văzut aici pe domnul Aurel Tomescu, dar şi domnului Dan Ilie Morega. Aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru a accede la funcţia de înalt funcţionar public pentru că nu veneam de la un partid politic pentru a face carieră. Nu pot să nu-mi exprim toată recunoştinţa pentru domnul Florin Cârciumaru, de asemenea", a menţionat Arjoca, la rândul său, fostul prefect Ştefan Popescu Bejat concluzionând că acesta este "periculos" la cât de mulţi prefecţi a schimbat la viaţa sa. A lipsit cineva din discursul cu mulţumiri? Parcă Victor Banţa, dar la cât de mulţi prefecţi a schimbat şi Arjoca la viaţa sa, unul în plus sau în minus parcă nici nu mai contează.

 Mulţumiri peste mulţumiri

 Rând pe rând apoi au luat cuvântul Ion Călinoiu, Liviu Andrei, Victor Banţa şi Pantelimon Manta. Cel din urmă nu a ezitat să transmită o mică împunsătură pentru că nu a fost invitat şi la ceremoniile de instalare a lui Ion Florescu şi Liviu Andrei, menţionând ceva de genul că "unul probabil m-a considerat prea mic şi altul prea mare pentru a mă mai chema", după care i-a dorit mult succes lui Romanescu în activitatea lui. Cei doi foşti parlamentari ai judeţului au împărţit timp de aproape un mandat o garsonieră în Bucureşti pentru a face economii la chirie, lucru semnalat şi în media la vremea respectivă. 
 Liviu Andrei l-a asigurat şi el pe Marcel Romanescu de faptul că este mult de lucru la Prefectură, deşi nici măcar el nu credea lucrul acesta la început. "Am crezut că cine îmi spune îmi zice ca să mă răzgândesc, dar când am venit aici şi am văzut câte hârtii sunt de semnat, maldăre peste maldăre, nu mi-a venit să cred. De abia aştept să vină Marcel pentru ca el să-şi semneze actele lui şi eu pe ale mele pentru că sunt foarte multe", a menţionat Andrei, care a precizat şi că Romanescu avea o carieră în politica locală.
 Ceremonia de instalare s-a încheiat cu o mică masă festivă oferită de noul subprefect în holul Prefecturii, meniurile principale fiind de post, deşi nici carnea nu a lipsit de prin farfurii. Interesant este că atât Romanescu, dar şi Andrei şi Florescu au declarat, cu ocazii diferite, că ţin postul Paştelui în totalitate. Ieri aceştia nu s-au prea atins nici de paharele de şampanie, doar "sărbătoritul" trebuind să facă faţă ciocnitului cupelor cu prietenii care i-au urat mult succes în activitatea la care s-a înhămat. 


Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: