Romanescu, supărat pe partid: Pecingină a vorbit ca avocat

Primarul liberal din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este nemulţumit de faptul că activitatea primăriei şi a instituţiilor subordonate este criticată în conferinţele de presă ale PNL. Romanescu a făcut referire la conferinţa de presă de săptămâna trecută, când vicepreşedintele Gheorghe Pecingină a vorbit despre problemele de la Poliţia Locală Târgu Jiu. Asta în condiţiile în care Pecingină este avocatul liderului de sindicat care se află în conflict cu instituţia.

Gheorghe Pecingină a cerut primăriei, în conferinţa de presă a PNL Gorj, să ia măsuri cu şeful Poliţiei Locale Târgu Jiu, Florin Urdea, despre care spune că îi cercetează abuziv în comisia de disciplină pe poliţiştii locali care reclamă abuzurile din instituţie. „Nu-i cer demisia lui Florin Urdea pentru că nu are onoare. Cer organelor abilitate din primărie să ia măsuri. (...) Poliţia Locală Târgu Jiu funcţionează lăutăreşte, ceea ce nu este normal pentru o instituţie subordonată Primăriei Târgu Jiu”, a spus Pecingină.

Primarul liberal Marcel Romanescu este de părere că Pecingină a vorbit la conferinţa PNL în calitate de avocat al uneia din părţi. „Când eşti avocatul unei părţi, faci tot ce depinde de tine pentru a ajuta acea parte. Să candideze la Primăria Târgu Jiu şi când devine primar să rezolve problema”, a spus Romanescu la Interviurile Infinit FM.

„PNL rămâne singura mea opţiune”

Marcel Romanescu a ţinut să le reamintească liberalilor că nu are majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu, poate şi din cauza faptului că în 2016 nu a fost lăsat să candideze, deşi a ieşit primul în sondaj. „Oare situaţia în care sunt astăzi, cu cinci liberali în consiliu, mi se datorează? Puteam să am 7-8-9 consilieri locali. De ce nu am avut posibilitatea de a candida la acel moment. Împreună cu patru colegi am intrat în sondaj, transparent, corect, dar a fost luată altă decizie”, a spus Romanescu.

Primarul a precizat că sunt decizii pe care nu le poate lua în lipsa unei majorităţi, iar liberalii ştiu foarte bine asta. Romanescu a avut cuvinte bune despre liberalii din Consiliul Local. „Consilierii PNL mă ajută, sunt oameni de bună credinţă. În mare parte vor fi şi pe viitoarea listă a Partidului Naţional Liberal. Nu vreau să iau în calcul ca şi din 2020 să nu am majoritate. PNL rămâne singura mea opţiune pentru o nouă candidatură”, a spus Romanescu.

Acesta se aşteaptă la o bătălie grea în 2020. „Cred că PSD va încerca să găsească cel mai bun contracandidat pentru mine. Sunt optimist. La început lucrurile nu se vedeau foarte bine, acum sunt câteva proiecte pe care le am în derulare”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: