Romanescu vrea finanţare de la CNI pentru Casa de Cultură

Consilierii locali de la Târgu Jiu au stabilit oferta pe care o va depune primăria pentru a putea cumpăra Casa de Cultură din oraş. Imobilul va fi scos, din nou, la licitaţie, la începutul lunii viitoare. Municipalitatea se grăbeşte să preia clădirea şi să încerce să obţină fonduri pentru reabilitarea acesteia.

În total, Primăria Târgu Jiu va merge cu o ofertă de aproape 4 milioane de lei. „Am stabilit să depunem oferta de 3,8 milioane de lei, compusă din 1,8 milioane lei creanţe de încasat şi alte 2 milioane de lei, sumă alocată din bugetul local. În total, aproape 4 milioane de lei. Următoarea licitaţie va fi pe 2 aprilie. Noi încercăm să ne grăbim pentru a putea obţine şi fonduri să reabilităm clădirea. Eu cred că vom mai avea nevoie de alte 4 milioane de lei să o reabilităm. Dacă o vom obţine, putem depune proiecte la Compania Naţională de Investiţii să obţinem finanţare pentru modernizare. Ar fi un mare câştig pentru oraş acest lucru”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Clădirea este în paragină. Prin tavan plouă, iar de pe pereţi se desprinde tencuiala. „Aţi văzut şi dumneavoastră cum arată Casa de Cultură. Are nevoie urgentă de reabilitări. Eu sunt sigur că vom şi obţine banii necesari. Aţi văzut că plouă prin tavan pentru că e distrus acoperişul în unele părţi. Ştiu că e nevoie de mulţi bani, dar dacă o preia primăria se vor găsi finanţări pentru reabilitare”, a explicat Eduard Lădaru, consilier local ALDE.

„Ar fi o mare pierdere să nu reuşească primăria să preia acest imobil. Ar fi o mare ruşine pentru oraş. Mergeţi la Severin să vedeţi ce s-a făcut cu fonduri europene dintr-un obiectiv vechi”, a fost îndemnul lui Cristian Toader Pasti, consilier local PSD. Colegul său Viorel Petcu a întărit ideea în faţa colegilor săi: „Gândiţi-vă că această clădire are peste 3.000 de metri pătraţi. Şi la roşu dacă vrei să iei acum un imobil te costă mult mai mult decât poate da acum primăria pentru Casa de Cultură. Se vinde cu 250 de euro metrul pătrat. Acesta e preţul corect pe piaţă, iar noi nu găsim bani pentru Casa de Cultură. Eu nu cred că sunt mulţi bani”, a spus Petcu.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: