Romanescu vrea parcare etajată în zona Pieţei Centrale

Municipalitatea din Târgu Jiu readuce în discuţie posibilitatea înfiinţării unei parcări etajate în zona Pieţei Centrale. Aceasta ar urma să fie realizată pe cei aproape 4.000 de metri pătraţi pe care funcţionează în prezent parcarea administrată în regim de închiriere de către SC Rodna SRL. Parcarea dispune de 121 de locuri, iar 210 metri pătraţi sunt aferenţi unor construcţii.

Contractul de închiriere, încheiat în 1998, prelungit printr-un act adiţional în 2013, expiră la finele anului 2018, iar primarul Marcel Romanescu a iniţiat un proiect de hotărâre pentru întocmirea unui studiu de oportunitate în vederea construirii unei parcări etajate, în ideea fluidizării traficului auto din municipiu.

Studiul de oportunitate va fi realizat în două variante, respectiv pentru realizarea investiţiei din bugetul local sau prin atribuirea, prin contract, către un agent economic, în vederea creşterii numărului locurilor de parcare. Studiul va trebui să reflecte costurile investiţiei, durata execuţiei, durata de funcţionare, dar şi modalitatea de atribuire, pentru situaţia în care primăria nu îşi va permite să realizeze o astfel de investiţie.

Vizualizări: 1,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: