România, locul 2 la evaziune fiscală

România ocupă locul al doilea în UE în privinţa evaziunii fiscale, 42% dintre sumele taxabile fiind nedeclarate, faţă de 51% în Italia, potrivit datelor Asociaţiei Contribuabililor Italieni, preluate de agenţia bulgară de presă Novinite. Bulgaria ocupă locul al treilea în clasament, cu o cotă de 38% a veniturilor nedeclarate, urmată de Estonia (37%) şi Slovacia (32%), informează Novinite. La polul opus, Suedia are o rată a veniturilor nedeclarate de numai 8%, urmată de Belgia (10%) şi Marea Britanie (12%). Studiul este bazat pe date furnizate de autorităţile împotriva evaziunii fiscale din statele membre UE.

Stiri pe scurt

Mai mulţi turişti pe litoralul românesc

Numărul de turişti care îşi vor petrece vacanţele pe litoral în această vară va creşte cu circa 5% comparativ cu anul trecut, când au fost înregistraţi aproximativ 1,3 milioane de turişti, gradul de ocupare depăşind în prezent 90%, a declarat Corina Martin, preşedintele ANAT. În acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este între 90% şi 95 %, şi de 100 % în week-end-uri. Mamaia este staţiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmată de Eforie Nord şi Jupiter, la polul opus situându-se Eforie Sud. Anul trecut şi-au petrecut vacanţa pe litoral circa 1,3 milioane de turişti.

Creşterea salariilor, condiţionată de disponibilizări

Guvernul consideră că există spaţiu fiscal pentru creşterea salariilor din sectorul public, dar o majorare ar trebui operată numai după o nouă reducere a numărului angajaţiilor bugetari, consideră şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks. El a arătat că veniturile fiscale sunt în concordanţă cu nivelurile anticipate, în timp ce cheltuielile au fost menţinute sub control strâns datorită eforturilor continue de raţionalizare şi reducerii numărului de angajaţi.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: