Românii dintre noi!

Faptul că Franţa şi Germania ne-au pus zăvorul la uşa Schengen poate fi interpretat în fel şi chip, dar că politicienii români s-au întrecut şi se mai întrec în a cere Uniunii să nu fim primiţi în acest spaţiu este dincolo de orice fel de înţelegere. Opoziţia pune eşecul bineînţeles pe seama lui Băsescu, care în opinia ei ar fi responsabil de faptul că nu merge cum trebuie justiţia, poliţia şi că nu sunt securizate graniţele de est şi nici aeroportul Otopeni nu este pregătit să găzduiască afluxul de călători care ar năvăli la noi din interiorul spaţiului Schengen. Trebuie precizat că intrarea în Schengen nu înseamnă numai intrarea lui Băsescu şi a PDL-ului ci intrarea României, de interesele căreia sunt din ce în ce mai departe atât Ponta cât şi Antonescu. Niciunul dintre cei doi n-a precupeţit nimic pentru a pune umărul la acest eşec deşi atunci când au fost avertizaţi că fac rău României s-au apărat etalându-şi abilităţile de comunicatori puse în slujba naţiei Nu spun că refuzul pe care ni l-a servit UE se datorează reprezentanţilor opoziţiei, dar aş fi dorit să ca măcar atunci când trebuie şi când interesele ţării la conducerea căreia aspiră o cer să poată să-şi reprime dorinţa de putere şi răutăţile ancestrale. Victor Ponta, cel care s-a jurat că n-a cerut niciodată obstrucţii pentru România s-a dat cocoş la Strasbourg în 24 noiembrie, în faţa socialiştilor din care face parte spunând: România, din păcate nu a îndeplinit încă toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi ridicarea monitorizării pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie. Ieri în Bucureşti, ministru adjunct de interne şi şeful Poliţiei Române au fost demişi pentru fapte de corupţie. E foarte greu să îndeplineşti standarde europene atâta timp cât un guvern corupt şi ineficient nu poate să le îndeplinească. Din partea dumneavoastră aşteptăm obiectivitate şi ridicarea clară a semnalelor privind lipsa de performanţă a Guvernului României. România are două mari probleme: n-a securizat graniţele cu Moldova şi cu Serbia, iar aeroportul Otopeni nu e pregătit să preia afluxul de călători din spaţiul Shengen”, a spus Ponta în discursul său din 24 noiembrie.

Câteva săptămâni mai târziu colegii săi europeni i-au ascultat cererea iar intrarea României în spaţiu a fost amânată. Sper că acum Ponta va avea câteva clipe de fericire! Colegul său de opoziţie cu care în ţară se tot înţeapă în declaraţii măcar a fost mai onest şi şi-a exprimat satisfacţia după ce evenimentul trecuse. Antonescu, mult mai elaborat decât Ponta se întreabă acum dacă mai merităm să fim chiar în Europa! Nu-l costă nimic să strige şi el la liberalii europeni să ne dea afară şi de acolo. Poate  mai creşte în sondaje cu un punct…   

Nu mă aştept ca opoziţia să meargă mână în mână cu puterea aşa cioantă, boantă şi jumulită cum e ea acum dar de aici şi până a dori răul întregii ţări şi să mai ai şi pretenţia că o faci spre binele poporul este o cale mult prea lungă. Pentru că opoziţia a epuizat toate metodele de a accede la putere a îmbrăţişat noul slogan care spune: ”daţi-ne afară de peste tot şi reprimiţi-ne după ce ajungem noi la putere ca să le arătăm românilor cine-i jupân în ţara asta1”

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: