Românii se încaieră, ungurii se laudă

În timp ce românii se încaieră între ei prin reprezentanţii lor politici, maghiarii îşi strâng rândurile şi se pregătesc de supravieţuire într-o lume în care s-a demonstrat că nu putem guverna fără ei. În timp ce premierul Boc face analize şi se pregăteşte să-i trimită acasă pe câţiva miniştri până nu este trimis chiar el acasă, Laszlo Borbely a ieşit la rampă şi a anunţat senin că a cerut guvernului ca în viitoarea şedinţă să analizeze oportunitatea  modificării  normelor de aplicare a ordonanţei de urgenţă nr. 58/2010 prin care aproximativ 500.000 de cetăţeni care încasează venituri din contracte de drepturi de autori erau trimişi la cozi interminabile şi puţi să completeze declaraţii pe care nici ministru de finanţe daca-i fi n-ai şti să le completezi. De asemenea, comunicatorii UDMR au mai anunţat că au în vedere introducerea cardurilor IMM, anularea impozitului forfetar de la 1 octombrie, decontarea unui anumit procent din bonurile obţinute în urma cumpărăturilor făcute etc.

Ce face partea română a guvernului? Se ceartă cu parlamentarii de aceeaşi culoare politică şi se lasă acuzată de insubordonare şi de neconsultare cu cei mai iubiţi fii ai poporului, parlamentarii, se sapă între ei pentru titlul de primadonă a executivului şi le reuşeşte din plin acest lucru. Nu e seară fără ca măcar un ministru PDL să nu ţină ore în şir ratingul unor anumite televiziuni. Când executivul nu se mai înţelege cu legislativul fug pe rând la Cotroceni să ceară sprijin şi ascultare. Din nefericire pentru ei toţi, se pare că preşedintele Băsescu nu mai este aşa de accesibil, dar pare mult mai răbdător şi dispus să nu se amestece în păruiala dintre parlamentarii PDL şi miniştrii lor.

Parlamentarii acuză miniştrii de îngâmfare şi de minte scurtă în sensul că au uitat că datorită lor sunt azi miniştri, iar miniştrii sunt prea ocupaţi ca să mai ia în seamă sensibilităţi de domnişoare. Cei care par să nu aibă probleme sunt doar UDMR-iştii care deşi deţin două portofolii sensibile ale actualului guvern printre care cel al sănătăţii ai crede că fac parte din altă lume. Că lucrurile vor merge mai bine sau mai rău după ce Boc şi Băsescu se vor hotărî pe cine trebuie să trimită acasă vom vedea foarte curând. Dar un lucru pe care nu vrea nimeni să-l spună este că pentru un ministru din cei grei care va pleca acasă s-a pregătit pentru compensarea durerii postul de şef al partidului. Din această postură actualii parlamentari foarte vocali care se tem de sondaje vor fi la cheremul său pentru că în interiorul partidului se vor decide şi persoanele care vor candida la viitoarele alegeri precum şi miniştrii cu care se vor înlocui cei remaniaţi.

Aşa că pentru ministru care va pleca şi căruia i se va încredinţa şefia partidului  plecarea din guvern nu este un lucru rău.   Ba, din contră!

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: