Romanimalia: Episodul 1 – Ţapul

Mare supărare mare a fost săptămâna trecută în grajdul administrativ al oborului. Cei doi şefi de obor, Ţapul şi Berbecul, au fost luaţi la ture de Cameleonul rămas fără culoare, care i-a acuzat că nu fac toată ziua decât să behăie care e mai şef.

Ţapul este un şef numit. Unii zic că are zilele numărate, dar Ţapul spune că va pleca din grajdul administrativ doar atunci când va dori el. Alţii zic că se ştie deja cine vine în locul lui, şi anume protejatul Cameleonului, în prezent adjunctul Ţapului, un Mieluţ ruşinos ca o fată mare.

Atacul Cameleonului s-a derulat pe toate planurile. Ţapul a fost taxat drept incult. „Cum să fiu incult, eu care am terminat facultatea la stat şi mi-am dat doctoratul la Academie-”, a replicat Ţapul. Facultatea? Poate facultăţile, că doar a terminat Educaţie, Fizică şi Sport, a replicat Cameleonul ţapului doctor în trânte. Doctor şi în plagiat, i-a sărit în „apărare” un alt doritor de saltea de paie în grajdul administrativ.

Ţapul e un derbedeu, un mafiot şi o sugativă a paiului public, a mai spus Cameleonul. Ce l-a supărat pe independentul Cameleon- Unii spun că doar îl ajută pe Mieluţ, acum adjunct al Ţapului, să devină şef. Şi atunci, Cameleonul ar avea control deplin asupra grajdului administrativ. Mieluţ ar avea şanse mari de promovare, cu ajutorul unui fost coleg de stână, acum ajuns ministru. Cameleonul ar mai putea fi supărat şi pentru că Ţapul a cerut anchetă pentru o pădure a sa, pe care nu ar fi luat-o tocmai legal.

Ţapul a promis că nu se va lăsa până când nu îl va izola pe Cameleon va pe un virus şi îl va convinge să îşi petreacă ultimii ani de viaţă în pioşenie şi rugăciuni. După care a behăit în sec şi a sperat să cadă la pace cu Cameleonul, ca acesta să nu spună ce ştie şi despre pădurile altora.

CONCURS CU PREMII

Răspundeţi la întrebarea „Cine este Ţapul?” şi puteţi câştiga un abonament gratuit timp de trei luni la ziarul Pandurul. Trimeţi răspunsul pe mail la adresa [email protected]sau la sediul din Târgu Jiu, str. Unirii, nr. 36.

Primele zece răspunsuri corecte vor fi declarate câştigătoare! Nu uitaţi să lăsaţi datele dvs. de contact!

Un nou personaj şi lista câştigătorilor, în Pandurul de lunea viitoare!

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: