Romii din Meteor recunosc restanţele la impozitele locale

Plata ajutoarelor sociale în această toamnă ar putea să nu mai fie condiţionată de achitarea integrală a impozitelor şi taxelor locale, veste care i-a bucurat pe proprietarii palatelor din cartierul Meteor. Iarna trecută mulţi dintre ei au pierdut, de exemplu, ajutorul de încălzire, dar tot nu şi-au achitat din dări, iar acum Guvernul dă de înţeles că va renunţa la condiţionarea respectivă şi va reveni la situaţia existentă, de fapt, în anii trecuţi.

Proprietarii palatelor cu turnuleţe spun că este binevenită o astfel de decizie pentru că ei nu au nici locuri de muncă şi nici nu câştigă de pe urma caselor în care locuiesc. „Să dea ajutoarele din nou, aşa cum a fost înainte, că aşa e bine. Cine a restrâns lucrul ăsta? Palatele ce să faci cu ele, că nu aduc venituri. Dacă dă Dumnezeu un cutremur le pune jos şi nu rămâne nimic din ele. Ajutoarele să ni le dea şi nouă că suntem în vârstă, nu avem locuri de muncă şi nu avem cu ce plăti. La iarnă iar tremurăm de frig ca atunci când dormeam în corturi”, spune Ludica Mihai.

Palatele sunt „greu de întreţinut”

Afacerile de prin cartier nu mai merg nici ele ca înainte de criză şi, acum, ajutoarele sociale sunt iarăşi la mare preţ. „Nu mai merg nici firmele, nici locuri de muncă pentru ai noştri nu sunt. Datorii avem cu toţii că de unde să plătim? E greu traiul acum, dar să mai şi plătim la fisc”, spune Radu Mihai. Liderul etniei, Ion Mihai, cunoscut şi ca Ministrul, găseşte şi el binevenită o asemenea decizie, mai ales că datoriile ar fi crescut în ultima vreme. „Oamenii şi-au făcut palate atunci când le mergea bine, dar acum şi-au dat seama că nu au nevoie de construcţii atât de mari. Sunt greu de întreţinut, acesta este adevărul. Ajutoarele sociale sunt bine venite dacă se vor da fără condiţionarea plăţii impozitului pentru că dacă te duci la Direcţia de Impozite şi spui că ai casă cu trei etaje nu îţi ia impozit numai pe parter. Se calculează pe parter şi se înmulţeşte cu numărul etajelor şi, astfel, se ajunge la sume foarte mari, pe care oamenii nu au de unde să le plătească”, spune Ministrul.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: