Romulus Modoran, candidat independent la Primăria Motru

Romulus Modoran este primul care şi-a anunţat oficial candidatura la funcţia de primar al oraşului Motru. Modoran va candida ca independent, deşi alegerile din 2012 l-au găsit în postura de consilier local PSD. Acesta spune că şi-a pierdut încrederea în partidele politice, mai ales după ce Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, nu şi-a respectat promisiunea de a-l trece pe listele de consilieri judeţeni la ultimele alegeri locale. Modoran a declarat că ar fi renunţat la ideea candidaturii, în condiţiile în care Dorin Hanu ar mai fi dorit un mandat.

Rep.: Cum v-aţi decis să candidaţi la Primăria Motru?

R.M.: M-am decis să candidez când am văzut care sunt aspiranţii la funcţia de primar. Am auzit de domnul Jianu de la Roşiuţa, de actualul viceprimar, de domnul Ilie Petrescu. Se auzea şi de doamna Khraibani, dar am înţeles că nu ar vrea să candideze. Sper să câştig alegerile, acum primarii se aleg din primul tur, chiar dacă unul are 10%, celălalt 9% şi aşa mai departe. Dacă era să candideze domnul Hanu, eu nu mai făceam acest pas pentru că era aproape sigură victoria sa, iar toţi ceilalţi nu mai aveam nici o şansă. Voi candida ca independent, nu prea mai am încredere în partidele politice. Sunt în oraşul Motru din anii 80 şi am destule repere, cunosc foarte mulţi oameni şi m-am gândit să nu stau pasiv.

Rep.: Aţi mai făcut politică?

R.M.: Da. Am făcut parte din primul Consiliu Local al oraşului Motru, din perioada 1992-1996, când era FSN, iar apoi am fost consilier local vreo 8 luni, când eram la PSD, când l-am suplinit pe domnul Corcoaţă. Dumnealui era director la UATAA şi era incompatibil, iar eu am fost următorul pe lista de supleanţi. Am fost consilier local din august 2011 până la alegerile din iunie 2012, vreo 8 luni. Atunci mi-a promis domnul Ion Călinoiu că mă pune pe lista de consilieri judeţeni, dar nu m-a mai pus, iar domnul Hanu nu m-a mai trecut pe lista de consilieri locali din acest motiv, a fost o divergenţă.

Rep.: Cu ce vă ocupaţi în momentul de faţă?

R.M.: Sunt pensionar, dar sunt membru în Consiliul de Administraţie la vreo două societăţi şi am o firmă de consultanţă în inginerie şi management. Aproximativ 30 de ani am avut funcţii importante, eram cu mâna în miere şi nimeni nu a avut ce să-mi facă, nu am avut nici o problemă cu legea. Am lucrat ca inginer principal şi manager Centru Operaţional Motru şi Rovinari SC Electrica/CEZ Distribuţie şi ca manager linie tehnologică de extracţie a lignitului la Exploatarea Minieră Rovinari. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Timişoara; Facultatea de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic Timişoara, iar apoi Facultatea de inginerie electrică şi tehnică de calcul din Craiova.

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: