Staicu pleacă din PNL. Revine când nu vor mai fi Barbu şi Vâlceanu!

Consilierul local din Rovinari Eugeniu Staicu a decis să demisioneze din PNL din cauza problemelor din interiorul organizaţiei de la Rovinari. Staicu îi acuză pe Chivu şi pe Ungureanu că fac jocurile PSD. Picătura care a umplut paharul a fost însă introducerea pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a unui proiect care nu a trecut prin comisii. Proiectul respectiv constă în scoaterea la concurs a postului de administrator public, post despre Staicu spune că ar fi fost promis de liderii PNL Gorj singurului consilier PSD de la Rovinari. Alte surse spun însă că postul i-a fost promis fostului primar din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu.

Rep.: Vă gândiţi să demisionaţi din PNL?

E.S.: M-am gândit că mai bine să fac eu pasul, să-mi dau demisia, decât să fiu exclus. Ştiu că-i vor deranja declaraţiile mele şi nu vreau să mi se aducă reproşuri că aduc prejudicii de imagine partidului. Când Barbu şi Vâlceanu nu vor mai fi la conducerea partidului, revin cu cea mai mare plăcere. Am avut preşedinţi de partid de care am fost mândru şi cu care am lucrat în condiţii foarte bune. Sunt liberal de peste 20 de ani şi mă doare când văd ce s-a ales de PNL Gorj. Am lucrat cu domnul Grivei, am lucrat cu domnul Dorin Vârjan, am lucrat cu domnul Morega, un politician desăvârşit, am rămas liberal chiar şi când partidul a fost condus de domnul Dian Popescu, chiar dacă nu mai participam la şedinţe, dar acum nu-mi mai regăsesc locul.

Rep.: Ce nemulţumiri aveţi? 

E.S.: Sunt nemulţumit de modul în care merg lucrurile la nivelul organizaţiei PNL Rovinari şi constat că nu se face nimic pentru a se rezolva problemele. Am avut o sedinţă de Consiliul Local şi mi-am da seama că PNL face jocurile PSD. Cei de la PNL s-au gândit să ocupe postul de administrator public, vacantat după demisia lui Podaru, cu singurul reprezentant PSD din Consiliul Local. Săptămâna trecută, am avut şedinţă de comisii şi nimeni nu ne-a spus nimic despre proiectul privind scoaterea la concurs a postului. În şedinţa de Consiliu Local, ne-am trezit cu acest proiect pe ordinea de zi, a apărut pe nepusă masă. Eu m-am opus pentru că proiectul respectiv nu a fost trecut prin comisiile de specialitate. Cu toate acestea, proiectul a trecut pentru că a fost votat de 9 din cei 14 consilieri prezenţi.

Rep.: Acesta este singurul motiv pentru care demisionaţi din PNL?

E.S.: Asta a fost picătura care a umplut paharul, dar au mai fost şi alte lucruri care m-au nemulţumit. Era vorba de un sondaj de opinie la nivelul oraşului Rovinari pentru desemnarea candidatului la primărie, dar liderii PNL Gorj l-au şi anunţat pe Chivu drept candidat. Era normal ca înainte de asta să luăm pulsul oraşului. În plus, preşedintele organizaţiei PNL de la Rovinari, fostul primar, joacă la două capete cu alte formaţiuni politice, jumătate din consilierii locali sunt văzuţi în preajma altor partide şi atunci stau şi mă gândesc care mai este locul meu, ca liberal vechi, printre liberalii ăstia vopsiţi.

Rep.: Aşa de grave sunt problemele în organizaţia locală PNL Rovinari?

E.S.: Organizaţia PNL Rovinari nu are nici un cuvânt de spus. Noi trebuie să aşteptăm să vedem ce hotărăsc Barbu şi Vâlceanu pentru noi, adică noi suntem marionete? Am înţeles că-l vrei pe Chivu candidat la Primăria Rovinari, dar să vii să-l pui în fruntea partidului e prea de tot. Ce somitate a fost Chivu, vreun parlamentar, vreun ministru? Era normal să-l primim în partid, să muncească alături de noi, iar apoi să-i dai funcţii. Din câte am înţeles eu şi Chivu ar juca la două capete, şi-a luat măsuri de precauţie pentru situaţia în care nu va ieşi primar. El a discutat deja cu cel care mimează opoziţia să fi susţinut pentru postul de viceprimar, în cazul în care PSD va câştiga primăria. Cum luptă acest liberal pentru primărie, în condiţiile în care se gândeşte să-l ajute pe adversar să câştige alegerile?

Rep.: Veţi merge la ALDE?

E.S.: Nu voi merge la ALDE, cred că voi ieşi definitiv din politică. Poate sunt prea bătrân pentru politica locală, iar pentru o politică la alt nivel poate sunt prea tânăr şi atunci vreau să dedic activităţii profesionale.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: