Roşca (Roşiuţa): Îmi dă mesaj că e în şedinţă, ba nu-mi răspunde

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber Roşiuţa din Complexul Energetic Oltenia, este supărat pe supraveghetorii companiei, care nu sunt interesaţi de problemele cu care aceasta se confruntă. Roşca l-a dat exemplu pe Cornel Bobîlcă, preşedintele Consiliului de Supraveghere, care de cele mai multe ori nu răspunde la telefon. Roşca a vorbit într-un interviu la Radio Infinit despre motivele care i-ar putea face pe mineri să oprească lucrul.

Reporter: Ce supărări aveţi pe preşedintele Consiliului de Supraveghere, Cornel Bobîlcă?

Nelu Roşca: Am avut o întrevedere scurtă cu dumnealui la începutul săptămânii trecute la sediul Complexului Energetic Oltenia. Am avut o scurtă discuţie, a rămas că o să facem toate diligenţele pentru a rezolva problemele de pe zona Motru. Am sunat după aceea de mai multe ori, îmi dă mesaj că e în şedinţă, ba nu-mi răspunde. Lucru care m-a deranjat. După ce am avut o declaraţie într-o seară, dimineaţa m-a sunat dumnealui şi am clarificat câteva lucruri telefonic. O să urmăresc dacă se vor concretiza în următoarea perioadă.

Rep.: A reacţionat pozitiv? Ce s-a transmis?

N.R.: A preluat problemele, a rămas că discută cu toţi factorii pentru a le debloca. Aştept să văd dacă se întâmplă. Am vorbit despre lipsa personalului, dosare blocate pe investiţii, care pun în pericol activitatea la Cariera Roşiuţa. Mă refer la faptul că există posibilitatea închiderii depozitului. Utilaje auxiliare au venit în carieră, dar sunt bugetate la un preţ mic, nu poţi să ai utilajul opt ore şi să lucrezi două ore cu el.

Rep.: Şi dumneavoastră, şi alţi lideri sindicali ameninţă cu oprirea lucrului în cariere.

N.R.: Da, pentru că nu se mai poate continua. Nu mai putem să facem această activitate cu aceste lipsuri, pentru că punem în pericol oameni şi utilaje. Ce nu se înţelege? Cine îşi asumă să se întâmple catastrofe, să fie responsabil de aşa ceva?

Rep.: Sunt dispuşi oamenii să oprească lucrul, cât de mare este tensiunea?

N.R.: Am vorbit cu salariaţii, le-au spus că prima dată trebuie să epuizăm calea dialogului. Căutăm soluţii pentru a rezolva toate aceste probleme, pe care le-am făcut cunoscute tuturor factorilor decidenţi. Dacă nu se înţelege şi nu se intervine de urgenţă în sectorul minier pentru a se pune lucrurile la punct, este normal să oprim activitatea.

Vizualizări: 2,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: